NINTENDO 64

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

SUBSTITUIR EL TRANSFORMADOR ORIGINAL


Com tots sabreu àmpliament, la Nintendo 64 porta un transformador doble (12 / 3’3V) en format especial, essent compatible entre els diversos models de la consola (normal, PAL/NTSC, Pikachu...).

 

 

Doncs bé, després de fer diverses proves he trobat una manera de fer funcionar una Nintendo 64 amb un transformador universal.

 

Evidentment, per fer-la funcionar necessitarem d'una mínima modificació, d’allò més senzilla.


Com que els seus voltatges són 12V i 3’3V, el primer que he intentat ha estat fer-la funcionar amb una font de PC, però la seva grandària i la falta d'amperatge al canal de 3V no m'ho han permès.


Ha estat a la segona prova quan he donat amb la solució.


Totes les plaques electròniques tenen una certa tolerància de voltatges. A més, l'amperatge és un valor totalment lligat al voltatge i si, per exemple, tenim una màquina que funciona a 3V 2A i li connectem una font de 5V 1A, ens pot funcionar igual de bé.


Doncs això és el que he fet amb la Nintendo 64: li he muntat un transistor L7805CV de 5 volts de sortida per alimentar el seu canal de 3’3V.

 

 

Per començar amb la modificació, hem de desmuntar la consola i quedar-nos amb la placa mare a les mans.


Una vegada desmuntada, li donem la volta i ens la mirem per la part inferior, on veurem com marcades a la pròpia placa, hi ha unes ressenyes de 12V i 3’3V.


A aquestes ressenyes els segueixen unes fletxes que no fan més que marcar l’entrada o sortida de corrent de l'interruptor general de la consola. Això ens serà de molta utilitat a l'hora connectar el transistor.

 

 

Seguidament, podem passar a connectar quatre cables: un de negatiu (1), un de positiu general de 12V (2), un de 12V a la sortida de l'interruptor (3) i un altre al canal de 3’3V sortida de l'interruptor (4).

 

 

Quan tinguem aquests cables soldats, podem tornar a muntar la consola i procedir amb la instal·lació del transistor i del nou connector de corrent.


Pel connector de corrent podem usar qualsevol que sigui de dos pins; jo he optat per la femella original del connector mascle estàndard d'aquesta mena de transformadors.

La seva ubicació també va a gust del consumidor, però no obstant això als laterals del buit original pot quedar de perles.

 

 

A continuació ja podem fixar el transistor a la pròpia xapa dissipadora de la consola i cablejar-lo.

 

 

NOTA 1: per millorar la refrigeració del transistor hi hem d'afegir pasta tèrmica i, si ho creiem convenient, podem afegir-hi algun tros d'alumini extra, així com també un ventilador.

NO és del tot necessari, ja que només amb la pasta tèrmica, i després de quatre hores funcionant, la consola està calenteta però continua funcionant bé. Però si volem que no s'escalfi tant, un tros de metall extra no ens hi farà cap mal.


NOTA 2: el que sí hem de tenir present és centrar el transistor a la part mitjana de la xapa refrigeradora; d'aquesta manera la calor despresa ens sortirà per la reixeta superior de la consola.


Seguidament us deixo l'esquema de connexió (respectant els números comentats anteriorment) i el valor fonamental del nou transformador.

 

 

Valors mínims del transistor nou: 12 Volts i 2 Ampers.

 

NOVETATS

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

25.07.22

Nou contingut a potenciar consoles:

-NINTENDO 3DS.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!