SÍ, PERÒ...
Aquest reescalador de vídeo de preu bastant contingut (50 euros aproximadament) no m’ha acabat de convèncer. Degut a la qualitat de les imatges que veureu a continuació, com passa moltes vegades per Internet, no n’apreciareu gaire bé el resultat, pel que haureu de llegir-vos bé el document abans de treure’n conclusions. Abans de començar, us diré que em vaig fer amb ell per a poder jugar amb la Playstation 2 en una TV LCD TOSHIBA de 32” FULL HD.
Pel que fa a la construcció de l’aparell, embalatge original i cables que inclou, no està gens malament. l’LKV351 et permet connectar qualsevol font de
vídeo per VGA o Components a una TV FULL HD per cable HDMI. La resolució sortint, per evitar problemes de compatibilitat, és fixa a 720p.
L’LKV351 connectat a sac mostra una imatge per HDMI una mica fosca, però que amb una bona configuració d’imatge es torna clara i brillant (bàsicament, seleccionant l’opció Dinamic del mode de vídeo). No obstant això, s’aprecia de seguida que la funció de reescalat abusa una mica massa d’una tècnica un pèl estranya, que consisteix a fer quadrada la imatge quan aquesta està en moviment. m’explico:
En tots els jocs, ja siguin 2D o 3D, quan es mostren zooms (p.e. en un zoom de creació de pantalla d’inici) i efectes en pantalla (p.e. amb lletres desplaçant-se) apareixen multitud de petits
quadradets al fons; no és un pixelat brusc, però ens serveix per establir una comparació. Ara bé, quan la imatge és fixa (per exemple, quan ja s’ha creat la pantalla d’inici i posa Press Start
Button) ja es veu nítida.
Als jocs 2D la funció de reescalat és bastant òptima, i a part d’aquest efecte (molest fins a cert punt) el joc corre francament bé. Per a la prova he utilitzat el Blood Act Cadenza (un joc pixelat per si mateix) i l’Odin Sphere. A continuació us adjunto fotos de la TV LCD amb l’LKV351, i d’una TV de tub.
Com que la lluentor d’imatge és superior a l’LCD, a les fotos sembla que la qualitat global sigui molt més elevada, però no és així, doncs en general es veu més correcte en una televisió de tub,
i si de cas l’LCD tan sols se li aproxima molt.
Sincerament, en 2D el reescalador SÍ que millora molt la qualitat d’una PS2, ja sigui connectada per Components, RGB o, lògicament, AV, i en conclusió l’LKV351 és una bona opció.
El problema gros ve amb els jocs 3D... Així com us he comentat que amb imatges en moviment es veia un molest efecte quadrat, en els jocs 3D amb constant moviment de pantalla això es tradueix en un efecte final bastant lleig.
Realment lleig i molest, ja que si a més ens centrem en el gènere de la conducció, els fons borrosos es tradueixen en un notable mareig...
A continuació us poso una imatge de fons del joc WRC4. Aquesta imatge, granulada en excés, hauria de ser un multiplà de fulles d’arbres. Tampoc és
menyspreable la posterior imatge congelada (en pausa) d’Azuka (Tekken 5).
Tot i això, encara que tots els jocs 3D que he provat es veuen bastant malament, el fet que la lluentor sigui molt bona i el colorit també, ens fa l’efecte que la imatge millora; possiblement, si no la comparéssim amb el tub i només tinguéssim com a referència la pròpia LCD mitjançant components o AV, sí que seria una mica millor.
Però no us deixeu enganyar, doncs poca cosa en farem d’una imatge clara i brillant si aquesta està completament granulada o borrosa.
També és cert que la Playstation 2, a causa de la seva mala qualitat de vídeo en general, no és la millor consola de prova pel LKV351, però igualment em serveix per anunciar-vos que per a jocs 3D no és una molt bona opció.
Per tant, en definitiva i segons la meva experiència, sobre la base d’una Playstation 2, el Lenkeng LKV351
ofereix:
- Un escalat general simple, però correcte.
- Una imatge brillant i colorista (mitjançant els ajustaments de vídeo).
- Un 95% d’efectivitat en jocs 2D.
- Un 25-30% d’efectivitat en jocs 3D.
Si el voleu per fer algun invent o per a jocs 2D (tenint en compte la seva construcció i preu) és una bona opció, però per a jocs 3D i simulació, NO.
Pot ser que dins del ventall que hi ha sigui dels millors, però no és suficient.