TELEVISORS DE TUB (CRT)

VENDA DIRECTE BRICONSOLA!

 

Ja fa molt temps que us parlo dels televisors de tub i us recalco la seva importància. La veritat és que per més reescaladors que hi hagi, per jugar als nostres videojocs clàssics (ben bé fins a la Playstation 2) no hi ha res millor que una TV de tub. No cal que parlem d’scanlines, de píxels ni de milions de colors, la veritat és que tots els que vam gaudir d’aquesta tecnologia sabem sobradament que res es pot igualar mitjançant emulació. 

 

Tanmateix, igual de cert és dir que són la millor opció per jugar a videojocs clàssics com dir que cada vegada en queden menys i en pitjors condicions. Durant molts anys, aquests televisors han estat abandonats, maltractats i desballestats i, tot i que encara se’n poden trobar amb certa facilitat, no és d’estranyar que d’aquí uns anys no en quedi cap.

 

Conscient del que està passant al camp recreatiu (és quasi impossible trobar un monitor en condicions a un preu raonable), us vull recomanar que en tingueu un de recanvi pel que pugui passar.

 

 

No obstant això, no ens hem de tornar boixos i hem de valorar molt bé les nostres necessitats. Abans, semblava que els únics televisors que valia la pena conservar eren els grans... Tots volíem pantalles de 22, 29 o 32 polzades i menyspreàvem les clàssiques “teles de cuina” de 14 polzades. Tampoc us negaré que si podem veure la imatge una mica més grossa benvinguda sigui, però si ho mirem amb ulls actuals, poden resultar més versàtils i pràctics els televisors CRT petits. Pensem que un televisor CRT de 32 polzades pot arribar a pesar de 70 a 80 kg i les seves mides tampoc son massa correctes per un pis o una habitació de joc. 

 

De totes maneres, la mida és qüestió de gustos, i el que realment us vull fer entendre és que no podem obviar que el tub, tard o d’hora, desapareixerà.

 

Fa temps que, com a projecte personal i de futur, vaig recopilant televisors CRT amb la finalitat de conservar-los i poder-los oferir als aficionats de videojocs que hagin fet tard. La meva idea és restaurar-los i poder-los oferir a un preu just, res d’especulacions com ja s’està veient en portals de venda de segona mà.

 

 

En aquesta secció us penjaré els televisors que vaig aconseguint i que us puc oferir, però abans d’això voldria parlar-vos una mica de com comprar un televisor CRT.

 

CONCEPTES A TENIR EN COMPTE

 

Quan decidim comprar un televisor CRT hem de tenir molt clar quina mida busquem. Tradicionalment la gent es basava només en les polzades de la seva pantalla i d’aquí la seva classificació clàssica. Jo us recomano que tingueu present altres camps com poden ser: mides de pantalla en centímetres (ample i alt), mides totals del televisor en centímetres (ample, alt i fons), pes del televisor en Kg (sobretot per les mides més grans)... 

 

També hem de tenir molt clar que aquests televisors tenen  molts anys i ús. Això vol dir que el seu interior estarà MOLT brut. Aquest és un concepte que no s’acava d'entendre fins que es desmunta un televisor...

 

Al funcionar, una TV CRT emet calor. Inevitablement, aquesta escalfor ennegreix els components, al mateix temps que les seves reixes de dissipació deixen entrar tota classe de porcaria com ara: fum de tabac, pols, pels de mascota... per tant, l’interior d’una TV de tub que comprem de segona mà és molt possible que estigui així:

 

 

Un altre concepte que hem de saber gestionar és l’elitisme. Amb les TVs de tub hi ha la creença de que determinades marques i models són molt superiors a la resta pel que fa a qualitat d’imatge. No us negaré que en el seu moment, algunes marques japoneses, com pot ser SONY, van tallar el bacallà amb televisors d’una qualitat impressionant, no obstant això, el pas dels anys les va igualar a la competència.

 

No seré jo qui us digui que el model “X” de SONY no sigui una meravella en gràfics, però sí que us vull advertir que el pas dels anys no passa en va per res ni ningú.

 

Des que estic restaurant TVs he vist coses que m’han fet perdre les manies ja que, a part de que l’electrònica s’ha simplificat molt (oferint les mateixes prestacions) també he comprovat com models molt cobejats (precisament de SONY) responen molt malament al pas dels anys, pel que fa a desgast de components. També he vist com una TV d’una marca incorpora un tub de la competència i com marques més modernes (força desconegudes) aconsegueixen una qualitat d’imatge increïble.

 

A més a més, pensem que estem parlant sempre de televisors vells que porten desgast i que, justament per aquest motiu, no tot és el tub o els components electrònics ja que un simple desgast del flyback ja pot fer que un televisor no llueixi tot el bé que hauria... 

 

Resumint una mica aquest últim paràgraf us diré que, actualment, la paraula “TRINITRON” no és sinònim de res.

 

 

Amb les idees una mica més clares que abans, voldria nombrar unes quantes pautes (llegiu-les bé abans de decantar-vos per cap televisor):

 

Tots els televisors que s’ofereixen aquí han estat desmuntats i restaurats minuciosament. La restauració de Briconsola consta dels següents punts:

 

-Desmuntar completament el televisor.

-Netejar el tub exhaustivament.

-Netejar les carcasses i restaurar els seus desperfectes (dins les nostres possibilitats).

-Netejar el xassís (recordeu: electrònica), ressoldar punts de soldadura, canviar condensadors (si ha fet falta) i tractament antihumitat.

-Canviar altaveus per nous si ha convingut.

-Ajustar imatge en base a una Super Nintendo (RGB) i comprovar geometria.

 

NOTA: Tots els televisors, òbviament, tenen entrada RF (antena), no obstant, per falta de comprovador, no puc assegurar que la imatge per aqueta entrada sigui perfecte. Les valoracions d’imatge es basen, exclusivament, per senyals AV i RGB.

 

Tots els televisors s’entreguen amb un comandament, ja sigui l’original o un d’universal programat.

 

 

L’enviament, tot i ser una opció possible, pot resultar car i complex. En cas d’escollir aquest mètode, el seu import anirà a càrrec del comprador.

 

Els televisors son restaurats i provats durant cinc hores de funcionament, després s’embalen i es guarden cuidadosament. Un cop pagats, abans de l’entrega, es tornen a provar i s’envien fotos i vídeo de funcionament al comprador.

 

Briconsola no dona garantia (per regle general) en els televisors. Son aparells vells i poden fallar en qualsevol moment. Només es tornarà el total dels diners invertits en cas d’avaria de l’aparell durant les proves prèvies a l’entrega. No obstant això, en cas de curta durada de l’aparell, sempre ho parlarem i farem el que èticament creiem convenient. La nostra intenció no és fer-nos rics amb la venta dels televisors i sempre prioritzarem l’acord.

 

Briconsola no respondrà, sota cap concepte, per els danys causats durant l’enviament del producte. 

 

En cas d’estar interessats en algun dels televisors que veureu a continuació podeu posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic: infobriconsola@gmail.com

   

ELS NOSTRES TELEVISORS

 

NOTA IMPORTANT: Les fotos testimonials referents a la qualitat d’imatge, per desgracia, no sempre fan justícia a la realitat. És molt complicat fotografiar una pantalla CRT en funcionament, pel que us heu de regir més per l’explicació que per les pròpies imatges.

 

Una imatge qualificada com a “Bona” és una imatge molt correcta, ajustada en brillantor i colors. Depenent del canal d’imatge seleccionat (AV o RGB) pot mostrar un cert moviment en la imatge, però sempre dintre de la normalitat d’un CRT.

 

La imatge qualificada com a “Molt bona” és una imatge perfecte en RGB que en la seva entrada AV pot mostrar un cert empitjorament, sempre comptant que sobresurt de la mitjana.

 

Una imatge qualificada com a “Normal”, vol dir que té alguna petita mancança en colors o definició. No obstant això, i com a mostra de la nostra serietat, aquesta imatge sempre serà correcte i molt superior a les TVs més modernes (parlant de jocs clàssics). 

 

Les TVs amb mala imatge ja no les oferim, simplement les descartem en el procés de neteja i prova.

  

1 - POWER POINT 14"

 

-Qualitat d’imatge: bona.

-Estat estètic: 6 - 7 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 28’5cm ample, 21cm alt.

-Mides totals: 44cm ample, 32cm alt i 35cm fons.

-Pes: 9Kg.

-Entrades: 1 SCART RGB + 1 AV frontal + antena.

 

PREU: 150  Euros

2 - PHILIPS 14"

 

-Qualitat d’imatge: Molt bona.

-Estat estètic: 5 - 6 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 31cm ample, 24cm alt.

-Mides totals: 38cm ample, 39cm alt i 40cm fons.

-Pes: 9Kg.

-Entrades: 1 SCART RGB + antena.

 

Apunt: Aquesta TV té un parell de ratlladetes a la pantalla, molt fines, que no influeixen alhora de jugar. La seva pantalla està molt ben aprofitada i dona la sensació de ser més gran del que realment és. 

 

PREU:  190  Euros

3 - PHILIPS 14"

 

-Qualitat d’imatge: Molt bona.

-Estat estètic: 8 - 9 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 29cm ample, 22cm alt.

-Mides totals: 38cm ample, 39cm alt i 40cm fons.

-Pes: 9Kg.

-Entrades: 1 SCART RGB + 1 AV frontal + antena.

 

Apunt: Estat general molt bo i una nansa molt pràctica per transportar-la. 

 

PREU:  220  Euros

4 - THOMSON 14"

 

-Qualitat d’imatge: Bona.

-Estat estètic: 6 - 7 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 28’5cm ample, 21cm alt.

-Mides totals: 37cm ample, 34cm alt i 40cm fons.

-Pes: 9Kg.

-Entrades: 1 SCART RGB + antena.

 

Apunt: Carcassa pintada amb esprai negre i envernissada amb pistola. Estat final correcte. 

 

PREU:  150  Euros

5 - PANASONIC 14"

 

-Qualitat d’imatge: Molt bona.

-Estat estètic: 7 - 8 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 29cm ample, 22cm alt.

-Mides totals: 38cm ample, 38cm alt i 40cm fons.

-Pes: 14Kg.

-Entrades: 1 SCART RGB + AV frontal (mono) + antena.

 

Apunt: Aquest televisor inclou el comandament i el manual d’instruccions original. El color és l’original, però amb una capa de vernís. L’acabat és bo. 

 

PREU:  250 Euros

6 - SAMSUNG 21"

 

-Qualitat d’imatge: bona.

-Estat estètic: 7 - 8 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 42cm ample, 32cm alt.

-Mides totals: 60cm ample, 47cm alt i 52cm fons.

-Pes: 24Kg.

-Entrades: 1 SCART RGB + AV lateral + antena.

 

Apunt: Aquest televisor inclou el comandament original. Té un petit desperfecte estètic a la part superior de la carcassa frontal. No afecta massa en la seva estètica que, en termes generals, és bona.

 

PREU: 160  Euros

7 - SONY 25"

 

-Qualitat d’imatge: Molt bona.

-Estat estètic: 8 - 9 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 49’5cm ample, 37cm alt.

-Mides totals: 60cm ample, 50cm alt i 55cm fons.

-Pes: 35Kg.

-Entrades: 2 SCART (1RGB) + AV frontal + antena.

 

Apunt: Molt bon àudio amb dos altaveus interns amb caixa. 

 

PREU:  190  Euros

8 - SHARP 25"

 

-Qualitat d’imatge: Bona.

-Estat estètic: 7 - 8 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 55cm ample, 43cm alt.

-Mides totals: cm ample, cm alt i cm fons.

-Pes: 29Kg.

-Entrades: 2 SCART (1 RGB) + antena.

 

PREU:  170  Euros

9 - SANYO 21"

 

-Qualitat d’imatge: Bona.

-Estat estètic: 5 - 6 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 42cm ample, 32cm alt.

-Mides totals: 50cm ample, 47cm alt i 51cm fons.

-Pes: 18Kg.

-Entrades: 1 SCART RGB + AV frontal + antena.

 

PREU:  160  Euros

10 - THOMSON 14"

 

-Qualitat d’imatge: Bona.

-Estat estètic: 4 - 5 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 29cm ample, 21’5cm alt.

-Mides totals: 37cm ample, 34cm alt i 40cm fons.

-Pes: 9Kg.

-Entrades: 1 SCART RGB + AV frontal + antena.

 

Apunt:  Tot i que l’estètica exterior d’aquest televisor no és massa correcte, està ben netejada i funciona molt bé. El seu interior està molt millor que l’exterior. 

 

PREU:  140  Euros

11 - SONY 28"

 

-Qualitat d’imatge: Bona.

-Estat estètic: 8 - 9 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 58’5Cm ample, 33cm alt.

-Mides totals: 78cm ample, 50cm alt i 57cm fons.

-Pes: 46Kg.

-Entrades: 2 SCART (1 RGB) + AV lateral + antena.

 

Apunt:  Comandament original. Pantalla panoràmica.

 

Com entrar al menú intern de geometria: Prémer al comandament: INFO + 5 + VOL+ + PANATALLA 

 

PREU:  160  Euros

12 - THOMSON 14"

 

-Qualitat d’imatge: Molt bona.

-Estat estètic: 4- 5(mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 28’5Cm ample, 22cm alt.

-Mides totals: 37cm ample, 34’5cm alt i 39cm fons.

-Pes: 9Kg.

-Entrades: 2 SCART RGB + antena.

 

Apunt: Estat estètic no molt bo (cops i ratllades a la carcassa), però funcionament molt bo. 

 

PREU:  170  Euros

13 - ELBE 14"

 

-Qualitat d’imatge: Normal – bé.

-Estat estètic: 3 – 4 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 29Cm ample, 22’5cm alt.

-Mides totals: 36cm ample, 35cm alt i 38cm fons.

-Pes: 9Kg.

-Entrades: 1 SCART RGB + antena.

 

PREU:  130  Euros

14 - DAEWOO 29"

 

-Qualitat d’imatge: Bona.

-Estat estètic: 7 – 8 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 55cm ample, 38cm alt.

-Mides totals: 80cm ample, 62cm alt i 40cm fons.

-Pes: 40Kg.

-Entrades: 2 SCART (1 RGB) + AV lateral + antena.

 

Apunt: Sorprenentment estreta; només 40cm de fons! Comandament original. 

 

PREU: 200  Euros 

15 - SONY 29"

 

-Qualitat d’imatge: Bona.

-Estat estètic: 7 – 8 (mínim 0, màxim 10).

-Mides pantalla: 55’5cm ample, 42cm alt.

-Mides totals: 79cm ample, 59cm alt i 56cm fons.

-Pes: 50Kg.

-Entrades: 2 SCART (1 RGB) + AV frontal + antena.

 

PREU: 200  Euros

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!