El català, idioma oficial de Catalunya, és menyspreat en massa àmbits i un d’aquests, importantíssim a dia d’avui, és Internet. Al 2006, quan va començar l’aventura de Briconsola vam ser covards i vam optar pel castellà per tenir més visites i arribar a més gent. Ara, quinze anys més tard, i amb un clar retrocés de l’ús del català en la societat, volem apilar el nostre granet de sorra per intentar, com a mínim, anivellar la balança. Amb la gran quantitat de documents que té Briconsola i el poc temps disponible, m’és impossible traduir la totalitat dels reportatges. No obstant això, de mica en mica, aniré traduint documents per aconseguir-ne el major nombre possible. 

 

Als usuaris espanyols, només els demano comprensió i respecte. 

ARCADE TIME CRISIS

 

De ben segur que molts ja el coneixereu sobradament. Jo, tot i saber de la seva existència, mai no l’havia instal·lat en un ordinador i la veritat és que m’ha deixat francament impressionat. Òbviament, no deixa de ser emulació pura i dura, no obstant, s’entreveu un gran treball darrera el projecte.

 

Un programa, perquè ens entenguem, capaç d'emular infinitat de sistemes ARCADE, consoles i tipus de PC. Més que un sol programa, és una aplicació a on s’ajunten varis emuladors, els quals ens permeten fer funcionar infinitat de ROMS. Possiblement penseu que, un programa així, ha de ser súper complicat de configurar, però la veritat és que ve tot preparat perquè sigui instal·lar i jugar.

 

Jo només us puc parlar de la meva experiència i creieu-me quan us dic que és molt simple i àmpliament recomanable. He realitzar proves amb varis PC's i la veritat és que els CORE DUO i CORE 2DUO no tenen prou potència, però els I3, I5 i superiors resulten ideals. 

 

Les úniques condicions que necessitem són que el nostre PC tingui un processador com els que hem comentat (a partir de I3), sistema operatiu Windows 7 o superior, 4 GB de RAM i un disc dur de 500GB. És possible que puguem fer funcionar COINOPS amb un ordinador més vell, no obstant, desconec la manera exacte, ja que amb les proves que ge realitzat, sempre ha anat lent. També és molt possible que la pròpia gràfica del PC no sigui suficientment potent com per moure el programa amb fluïdesa, però això també té fàcil solució, ja que qualsevol targeta gràfica amb sortida HDMI ja ens funcionarà. Aquestes gràfiques solen valer uns 60-70 euros, pel que tampoc deuen ser res de l’altre món...

 

 

Per descarregar el programa poder fer-ho des d'aquí.

 

Un cop descarregat, tan sols haurem de descomprimir-lo i ja el podrem executar. També és recomanable que us baixeu uns “extres” (que us enumero a continuació) i que els haureu de posar dins la carpeta anomenada “COINOPS”. No és gens complicat d’instal·lar, ja que les passes a seguir estan molt ben detallades a les pròpies descàrregues.

 

Al descomprimir sempre hi ha un arxiu de text explicant a on ha d’anar l’afegit i com s’ha de copiar, tipus: agafeu aquest contingut i copieu-lo dins la carpeta "X". 

 

PASOS A SEGUIR:

 

 

-Descomprimir l'arxiu COINOPS NEXT.

-Descomprimir l’arxiu COINOPS NEXT UPDATE.

 

Un cop descomprimida aquesta segona carpeta, seleccionarem tot el seu contingut i el durem a l’arrel del COIN OPS NEXT ja descomprimit (tallar/enganxar). Ens preguntarà si volem substituir els arxius repetits i li hem de dir que sí a tots.

 

-Descomprimir els arxius INSERT COIN PC 1 i 2 i fer el mateix que abans: Seleccionar tots els arxius, copiar-los i enganxar-los a la carpeta arrel del COINOPS NEXT. Altre vegada ens preguntarà si volem substituir les carpetes i canviar els arxius i, altre vegada, li direm que sí. Fet això, veureu que tot ja us funcionarà.

 

També us haig de comentar, ja com apunt final, que si encara no us arrenca el programa, haureu d’instal·lar tres coses més al vostra PC.

 

Dins la carpeta arrel del COINOPS NEXT, hi ha una subcarpeta que diu alguna cosa semblant a això: “instal·lar en cas que COINOPS no funcioni”. Allà dins hi ha el DirectX i el Visual C++ 2015 (dos components gràfics necessaris pel correcte funcionament del programa).

 

També, dins “INSERT COIN PC 1 hi ha una altre llibreria visual que podem instal·lar en cas que sigui necessari (bàsicament si encara no funciona la cosa). Pot semblar un embolic, però no ho és. Penseu que descomprimit el programa i instal·lant aquests tres components ja us funcionarà COINOPS NEXT al 100%.

 

 

NOTA: en aquest paquet, ja venen totes les ROMS dels jocs. 

 

NOTA 2: com que els tres arxius que hem de descarregar ja ocupen, ells sols, més de 250GB, és recomanable descarregar primer el COINOPS NEXT, descomprimir-lo i esborrar el fitxer comprimit. D’aquesta manera alliberarem espai, cosa molt important en disc durs justets (500GB).

 

FELIÇ ANIVERSARI!

Des d’aquestes línees, voldria felicitar a tothom que se senti part de Briconsola per haver arribat a una xifra tant significativa. Parlant d’un camp tant efímer comés Internet, quinze anys és una eternitat...

Llegir més

QUE LA FORÇA US ACOMPANYI!

Com crear les nostres pròpies espases làser? 

Llegir més

Hola companys. En el següent document voldria exposar-vos el meu punt de vista referent a una opció que ens va oferir SONY i que, de ben segur, va passar desapercebuda per la majoria de nosaltres: jugar a jocs en 3D.

Llegir més

RESTAURAR TV CRT

Encara es poden trobar televisors de tub en botigues de segona mà o abocadors municipals, però la veritat és que cada vegada les trobem en pitjors condicions...

Llegir més

CANVIAR DISC DUR INTERN X-BOX ONE

Al aconseguir la consola, vaig començar a investigar les seves joies exclusives i la veritat és que la consola de Microsoft en té forces. Aquest fet em va animar a comprar varis jocs i instal·lar-los al disc dur. Aquí va aparèixer la sorpresa...

 

Ja sabia, per la PS4, que els jocs actuals no ocupen 5/10 GB com temps enrere, però el que no m’esperava és que un joc, amb els seus afegits descarregàbles, pugui superar, de llarg, les 100GB...

Llegir més

RESTAURAR GP-500

La primera feina, com en tota màquina recreativa que volem adoptar a casa, serà la de desmuntar-la completament i netejar-la. Penseu que aquest tipus de màquines acumulen molta brutícia en el seu interior. El que hem de fer, armats amb una aspiradora, un compressor d’aire i una galleda d’aigua tèbia, és deixar-la com una patena...

Llegir més

BENVINGUTS A JURASSIC PARK!

 

 

Talment com trobar un dinosaure en vida, meva fou la GRAN sorpresa de descobrir monitors ARCADE nous. Per mitjà d’un comerç especialitzat, vaig trobar varis monitors, 29”, totalment nous. Jo creia que el tub s’havia extingit i, després de contactar, directament, amb l’empresa coreana que els fabrica, us puc assegurar que quasi és així... 

 

No es fabriquen tubs nous, tan sols venen la resta d’estoc que els queda: uns 70 monitors de 29” i uns 200 de 38”. Aquest és tot el CRT que queda al planeta. Per aquest motiu, si us interessa poder tenir un monitor ARCADE nou, no puc més que remetre’m al mític consell d’en Gandalf el Gris: “correu insensats!”

 

No són barats, no ens enganyem. Un monitor de 29” (amb transport inclòs) pot enfilar-se a uns 600 Euros + IVA, però poder tenir un dinosaure com a mascota a aquest preu tampoc em sembla cap bestiesa.

 

Site de compra: ANPE-TRONIC.

Lloc web oficial.

Anàlisis producte.

 

TOTA LA VERITAT

 

VR és un sistema de joc tant nou com ben realitzat que posseeix un catàleg de jocs molt desigual (pel que fa a qualitat). Per desgràcia, al ser tant diferent la seva percepció en 2D o 3D, costa molt separar el grà de la palla...

Llegir més

JUGAR AMB ISO'S A LA PSP

 

Sempre he considerat la PSP com una de les millors portàtils de la història. Pot ser que molts de vosaltres no opineu el mateix, però tant el seu disseny, la seva qualitat, potència i funcionalitat la converteixen en un aparell, tot terreny, capaç de fer gaudir a grans i petits...

Llegir més

A vegades, un xic de calma també va bé...

HOUSTON!

TENIM UN PROBLEMA!

De ben segur que, els usuaris més antics, coneixeu que el web està subscrit a una plataforma anomenada JIMDO. La veritat és que funciona molt bé i no ens ha donat mai cap problema, no obstant això, estem ratllant el límit de la seva capacitat (5GB)...

 

 

Briconsola no aporta cap benefici econòmic i mai ens hem plantejat de cobrar als nostres usuaris. Tenim contractada una tarifa PRO i hauríem de canviar a BUSINESS per disposar de més espai, però no ho farem. Sumant el domini i la subscripció, Briconsola val uns 190 euros, cada dos anys i, un pla BUSINESS ens suposaria uns cent i escaig més.

 

 

I, Per què us explico això? Doncs, bàsicament, perquè entengueu que, a partir d’ara, la ampliació de contingut serà força més feixuga. Haurem de fer servir les matemàtiques per adjuntar nou material gràfic dins la quota actual. Intentarem no suprimir res del que dut Briconsola allà on és avui, però és possible que haguem de suprimir algun document o reportatge. Demanem disculpes per endavant i ens agradaria comptar amb la vostra comprensió. 

 

Gràcies.

INJUSTA PARADOXA DEL DESTÍ...

 

A continuació voldria explicar-vos una història trista. Un relat increïble que ha topat amb la paradoxa de l’absurd...

 

Imagineu-vos que estimeu una cosa amb delit. L’admireu, intenteu comprendre perquè un fascina d’aquesta manera i, al final, després de milers de problemes, aconseguiu dominar-la.

Llegir més

GRÀCIES!

NOVETATS

02.01.22

Nou reportatge d'opinió:

-Original o oficial?

02.01.22

Nou contingut a Reparació:

-SEGA NAOMI.

06.11.21

Nou contingut a Restauració:

-Comandaments NEO GEO.

30.10.21

26.10.21

Nou contingut a ARCADE:

-System Super 22.

24.10.21

Nou contingut a ARCADE:

-Monitor WEI-YA 29".

03.09.21

Nou contingut a Restauració:

-Restaurar conjunts.

15.08.21

31.07.21

Nou accessori analitzat:

-WII2HDMI.

31.07.21

Npu contingut a Reparació:

-X-BOX.

22.05.20

Nou reportatge:

Arriba la fi del món!

21.03.20

Nou joc analitzat:

-The Last of us 2.

21.03.20

Nou contingut a Restauració:

-Salvar adhesiu MEGA32X.

21.03.20

Nou contingut a Potenciar consoles:

-SG-1000II (AV).

21.02.20

07.02.20

30.01.20

Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO AES.

16.01.20

22.11.20

Nou joc analitzat:

-RIME.

22.11.20

Nou contingut a Reparació.

-NEO GEO CDZ.

31.10.20

04.10.20

12.09.20

Document actualitzat!

-PS4 VR; Tota la veritat.

20.08.20

Nou contingut a Potenciar consoles:

-Sony PSP.

15.08.20

Nou joc analitzat:

-Dragon's Crown.

09.08.20

Nou contingut a Potenciar consoles:

-Playstation 2.

01.08.20

Nou reportatge d'opinió: 

-Compte amb el HARD MOD

05.07.20

Nou document:

-Aventures gràfiques.

23.04.20

11.04.20

Nou document tècnic:

-Jugar al cotxe.

28.03.20

Nou contingut a Restauració:

-STICKS.

16.02.20

(NOU TUNING)

-Transformant una merda en... 

26.01.20

12.01.20

Nou contingut a Potenciar Consoles:

-SNES 50/60 HZ switchless.

22.12.19