AMSTRAD CPC

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

AVARIA DE LECTURA


Els CPCs tenen un problema bastant comú amb la seva disquetera, que acaba patint el desgast de la goma d'arrossegament, estovant-se com un xiclet i, en conseqüència, fallada de lectura.


D'aquestes gomes de tracció se’n poden trobar per Internet, però com sempre que parlem de recanvis “juràsics”, cada cop és més complicat trobar-los.


En cas de no trobar-ne cap, podem fer servir una goma normal i corrent (de pollastre) que ens coincideixi en diàmetre i gruix.


Aquesta avaria és fàcil de diagnosticar, ja que en escriure l’ordre d'arrencada i prémer intro la disquetera no emetrà cap soroll, o un de molt lleu.


Per arribar a la goma només hem d'obrir el CPC, tenint molta cura amb els connectors cinta del teclat, i desmuntar la disquetera.

 

 

Si girem la disquetera veurem la seva placa electrònica, fixada amb cargols, i separant-la ja podrem veure la goma, el que en queda, i les dues politges que uneix.

 

 

Com a recanvi ens servirà qualsevol goma de casset o disquetera moderna que ens coincideixi en grandària, però si no en trobeu cap d'específica proveu amb una de comuna de la mateixa grandària i gruix.

 

Les gomes de tracció originals són especials per a durar més, però si no en trobeu, prioritzeu el recanvi barat i accessible.


NETEJA DEL TECLAT


Tots els teclats d'ordinador, inevitablement, s'omplen de brutícia amb el pas dels anys, i el d'un CPC no serà menys...


Per netejar-lo a fons, treurem tres cargols, separarem fàcilment les carcasses mitjançant unes potes de plàstic, i ens quedarem amb la superior, trobant-nos això:

 

 

En la part mecànica (la que veieu en la part superior), hi ha les tecles i les seves molles. Aquesta part, es pot netejar amb un fregall fi, aigua tèbia i alcohol.


Seguidament veureu la part més delicada del conjunt: els contactes.


Aquestes dues làmines de plàstic i carbó són les encarregades de passar les dades a l'ordinador. Per netejar-les, n'hi ha prou amb un drap suau i alcohol.


No s'han de muntar fins que s’eixuguin completament.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!