GAME BOY

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

RECUPERAR LÍNIES MORTES


Una fallada bastant típica de les robustes Gameboy és la d'anar perdent línies de dibuix en pantalla. El culpable d'això és el connector de plàstic que envia les dades a la pantalla i que tendeix a desenganxar-se amb el temps.


La solució és ben senzilla: obrim la consola i ens quedem amb les dues plaques principals, les separem entre elles amb algun paper o similar per no provocar un curtcircuit, i introduïm un cartutx.
 

 

Abans de connectar-la (imprescindible per veure les línies que ens falten i quines es van recuperant), ens fixarem en una goma que es troba sota la pantalla: està enganxada, però l’hem d'apartar.

 

 

Quan l’haguem retirar, i ja amb el soldador a mà, encendrem la consola i passarem la punta calenta per les zones on faltin les línies. Veureu com amb molt poca insistència la cinta de dades es torna a enganxar i les línies apareixen de nou.


Quan haguem acabat, tornem a enganxar la goma protectora i tanquem la consola.


Briconsell: no feu servir soldadors de més de 25 o 35W, i mai el deixeu sobre el cable dades, moveu-lo continuament sense deixar que el pugui cremar (a poc a poc, però sense passar-se).

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23