HI SATURN

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

PROBLEMES DE LECTURA I SOROLLS


El model de Saturn creat per Hitachi és, per a molts usuaris, el millor model quant a qualitat electrònica, però tot i ser una mica diferents internament, aquests models solen respondre al mateix cànon d'avaries del primer model de Sega Saturn.


Quan aquesta consola mostri símptomes de desgast de la lent o produeixi sorolls estranys a l’hora de llegir, podrem procedir a reajustar el seu lector.

 

Per fer-ho només haurem de desmuntar les seves carcasses i actuar sobre el grup lector.

 

Per separar les carcasses només hem de treure els 5 més 1 cargols que agafen les seves tapes. Dic 5 més 1 perquè igual que el primer model convencional de Saturn, aquestes consoles porten els cinc cargols normals de totes les Saturn més un d’extra que es troba sota el connector de corrent posterior.


Compte a l’hora de separar les carcasses, ja que en aquests models, la placa d'alimentació i els slots de comandament ens queden a la carcassa superior.


Una vegada separades ja veurem el lector, a més dels connectors que hem de separar per a poder-lo extreure de la consola.

 

 

De fet, podem potenciar el lector muntat a la pròpia consola, però us aconsello primer treure'l per netejar-lo, greixar-lo i treure-li la protecció de silicona més fàcilment.

 

Com podeu veure a les fotografies anteriors, hem de treure un connector lateral esquerre, dos de frontals, una pista plana lateral dreta i un petit cargol que dona negatiu a la part posterior.


Fent això i estirant-lo cap amunt ens sortirà.


També comentar que quan traiem els connectors, podem aprofitar per treure també la cuirassa de plàstic negra, per veure’n millor el grup. Aquesta cuirassa va a pressió, mitjançant grapes de plàstic.

 

 

Una vegada tinguem el lector separat del bloc, si el girem, per la seva part posterior veurem el potenciòmetre sobre el que hem d'actuar (marcat en vermell i groc).

 

 

Aquest potenciòmetre ve segellat amb una pasta blanca que haurem de treure abans. Quan haguem tret aquesta silicona, i un cop efectuada la neteja de rigor, ja podrem tornar a muntar el lector i procedir al seu ajustament.


Si aixequem una miqueta la pista plana de la lent, accedirem millor al potenciòmetre.


Per graduar-la utilitzarem el sistema de sempre: en sentit horari, donem més canya a la lent, i en anti-horari menys.


Per procedir correctament farem igual que amb altres lectors: movent molt poc a poc i provant la lectura entre prova i prova.


REINICIS AL MENÚ PRINCIPAL

 

NO DETECTA LA TAPA TANCADA


Aquesta fallada és comuna a totes les consoles de tapa superior. També a la carcassa superior hi trobarem el micro polsador detector de la tapa oberta (no disposo de fotos).


Les possibles solucions que tenim en aquests casos són tres: intentar netejar l'original, canviar-lo per un d’auxiliar, o simplement puntejar-lo perquè la consola cregui que sempre està tancada, i per tant llegeixi.


La primera opció no us la recomano si no sou molt manetes, ja que el polsador és molt petit.

 

Si optem per la tercera, hem de tenir present que quan vulguem canviar de joc haurem d'apagar la consola.

 

Tant per la segona com per la tercera, comentar-vos que els cables sobre els que hem d’actuar (els del polsador), són els següents:

 

 

Com podeu veure, és un connector de dos cables.


Si aquests cables s'ajunten, la consola llegirà, i si se separen pararà, entenent que la comporta està oberta. A partir d'aquí podrem tant puntejar-los, com tallar-los i connectar-los a un interruptor auxiliar.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!