PHILIPS MSX

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

FALLADA DEL TECLAT


El teclat del Philips MSX és en format de làmina de carboni, pel que amb el temps és possible que falli degut a la brutícia. Les dues làmines amb contactes de carboni contacten en prémer la tecla, i donen el senyal necessari perquè l'ordinador interpreti un caràcter.

 

 

Una fallada a qualsevol punt de carboni pot resultar en un error de caràcters tan crític com, per exemple, no poder executar les majúscules o no poder escriure el caràcter cometes. Això és el que em passava a mi, i la veritat és que és bastant crític, doncs com sabreu els usuaris d’MSX, les cometes són indispensables per carregar els jocs. Per aquest motiu, quan noteu qualsevol fallada en el teclat, us aconsello que el desmunteu i netegeu a consciència.

 

Per a això, n'hi ha prou amb desmuntar la carcassa superior de l'ordinador, separar una miqueta el teclat i alliberar els connectors del mateix.

 

CONNECTORS DEL TECLAT

 

Aquests connectors són molt delicats, perquè estan fets del mateix material que els contactes i, per si això fos poc, el seu cos és plàstic. N’hem d'alliberar els retenidors i separar-los amb cura. Una vegada alliberat el teclat de l'ordinador, haurem de treure tots els cargols posteriors. Amb això, aconseguirem treure la part metàl·lica posterior i ens quedaran a la vista les tres làmines de plàstic: dues amb contactes i una que separa.

 

 

Haurem de ser molt cauts a no perdre cap de les molles unides a les tecles, ja que són indispensables perquè els dos contactes de carboni facin la seva funció. Per netejar les làmines (i també els terminals connectors) hem de fer servir un drap suau i alcohol. Sense fregar exageradament fort, passarem el drap humitejat amb alcohol per tots i cadascun dels punts de contacte de totes dues làmines.


Ja que ho tindrem tot desmuntat, podem aprofitar també per bufar els borrissols de pols que hi hagi a la base del teclat (entre les tecles de la part inferior). I repeteixo: molta cura de no perdre cap molla.


Finalment, haurem de tornar a col·locar les làmines al seu lloc (només té una posició possible), fixar novament la carcassa metàl·lica posterior i connectar bé (i amb molta cura) els connectors del teclat.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!