PIONEER CLD A-100

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

AVARIA DE LECTURA

 

Aquesta és una avaria que recorda, en certa manera, a la mostrada per les Sega Saturn de primera generació, però no per l’avaria en si sinó pels símptomes, molt similars: rateig de lent i fallada en la imatge.


El problema està en la falta de -5 Volts. La font d'alimentació interna del CLD A-100 és de sortida múltiple, i malgrat que tots els seus corrents són bastant estàndard (14, 5, 3...) hi ha una línia, molt comuna en la informàtica i que normalment tendim a menysprear, que falla. Per comprovar aquest senyal ho farem a la mateixa placa, i haurem de veure com el tèster ens marca -5V DC.

 

 

El problema, com us he avançat, està en la placa mare, i més concretament en el transistor d'aquest voltatge. No sé molt bé per què, a aquest transistor hi arriba corrent de -5V (-7V, per a ser exactes), però no surt rectificat a -5V. Suposo que l’errada es dona en el propi transistor, però per no embolicar-nos massa, podem fer un pont a la brava entre l'entrada i la sortida. Aquesta petita tolerància de voltatge (-5V / -7V) no afectarà al funcionament del conjunt.

 

 

Per solucionar el problema, desmuntarem amb cura la placa d'alimentació i li donarem la volta; una vegada extreta, ens fixarem en el canal de -5V i seguirem el circuit a l'inrevés. El que farem (més clarament a la segona foto), és tallar la pista de la sortida del transistor perquè en donar corrent mitjançant un pont no afecti en res, i farem un pont de l'entrada de -7V a la sortida.

 

 

PUNXEU PER ENGRANDIR LA IMATGE

 

 

Només fent això, veurem com la lent torna a funcionar bé i la imatge torna a ser la correcta.


És possible que amb els ratejos la lent s'hagi fatigat o espatllat i no ens llegeixi bé; si ens passa això no quedarà una altra que intentar ajustar-la i, si no és suficient, canviar-la.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23