SEGA SATURN

 

ERRORS DE LECTURA

 

Si notem que la consola no llegeix bé els jocs (no arrenca o es perd durant les càrregues dels mateixos), podem intentar graduar el potenciòmetre de lent per intentar reajustar-la o forçar-la una miqueta més. Per norma general, la manera de graduar la lent és variar el potenciòmetre molt a poc a poc i anar fent probes de lectura entre prova i prova. També, per norma general, en sentit horari forcem més la lent i en sentit antihorari la relaxem.

 

Si disposem de tèster i volem tornar a ajustar la lent al seu valor original, comentar-vos que el seu valor recomanat és de 709 ohms. No obstant això, si la lent està un xic gastada, haurem de variar el valor (disminuint el valor de resistència) per intentar forçar-la. Tecnicismes a banda, la manera de fer-ho és com hem comentat abans: anar movent el potenciòmetre poc a poc i anar provant després de cada ajust. 

 

Aquí podeu veure el potenciòmetre de lent, situat a la part posterior del lector.

 

 

ERRORS GRÀFICS, SOROLLS I FALLO DE LECTURA

 

Hi ha una avaria força repetitiva en els primers models d’aquesta consola que ens podria confondre amb una simple avaria de lectura, no obstant això, sempre ens vindrà acompanyat d’errors gràfics o d’interferències sonores.

Al reiniciar la consola, al cap d’un temps de funcionament, es mostren errors gràfics al compàs d’uns sorollets estranys del lector. En aquest cas, l’avaria l’hem de buscar a la font d’alimentació. Aquestes fonts d’alimentació tenen uns capacitadors (amb funda groga) que solen fallar i fer creuament. El fet de fallar fa que la consola no rebi el valor d’amperatge suficient.

 

Molt de compte que si mirem valors amb el tèster ens marcarà bé, però el problema el tenim aquí segur. 

 

Aquest component és el que està encerclat a la següent fotografia:

 

 

És possible que estigui en diferent lloc, depenent del model de placa d’alimentació, però sempre es caracteritza per la seva funda groga. 

 

Per arreglar el problema, tant sols hem de tallar una de les seves potes. No l’hem de canviar, tan sols desconnectar-lo. Només fent això ja veurem que tot torna a funcionar amb normalitat. 

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!