NEC AV BOX

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Queda clar que no hi ha res com una bona feina de potenciació realitzada per un mateix, però (i això es basa en la meva ineptitud personal) no tots disposem de l’habilitat necessària per fer-ho. 

 

Dins de la web (a la secció POTENCIAR CONSOLES) hi tenim un excel·lent tutorial on se’ns explica com treure senyal RGB a una PC-Engine, però en cas que no siguem prou habilidosos o valents, sempre ens quedarà una opció alternativa: el NEC AV-BOX, un mod professional que ens permetrà treure l’RGB directament de la presa auxiliar de la PC-Engine, la Core Grafx o la Core Grafx II.

 

om podeu apreciar a les imatges, aquest mod només es troba disponible en una botiga (ho fabriquen ells), a un preu realment elevat (80 € més ports).


De tota manera, i fent honor a la veritat, fabricar aquest tipus de productes, en tirades molt petites, fa que el valor final s’encareixi bastant. No obstant això, en el cas de l’aparell analitzar, realment val el que ens demanen, ja que llueix un acabat molt professional i funciona de meravella.


Sense obrir la consola, sense fer servir el soldador... Això és el que ens proposa l’AV-BOX, treure l’RGB sense complicacions. La presa de sortida RGB ens proporciona el so estèreo i, a més a més, compta amb una sortida opcional d’AV mitjançant compost. He de dir que es poden fer servir totes dues sortides alhora, encara que això no sigui gaire útil.

 

 

Tingueu en compte que aquest aparell costa el mateix (o més) que la pròpia consola si la comprem pelada, però tampoc oblideu que els tres models abans esmentats de PC-Engine són impossibles de visualitzar per RGB sense alguna modificació.


És una decisió difícil però crec que val la pena, sobretot si feu servir la consola en televisors moderns, on la connexió per compost és nefasta. La PC-Engine posseeix una de les paletes de color més vibrants que trobareu a cap consola, amb un colorit que és digne de veure’s en RGB. És una consola amb una qualitat de filtrat de color impressionant, i visualitzar-la en una TV plana per compost és, directament, perdre’s tota la seva lluentor.


Per a aquells que la utilitzeu en televisors de tub l’invent no és tant necessari, perquè la consola de NEC, tot i fer servir compost, ofereix millor qualitat de visionat que la majoria (fins i tot que consoles molt més modernes).

 

 

El NEC AV-BOX no és un producte oficial de NEC, és un producte de qualitat industrial, amb disseny amateur i que actualment només es pot trobar en alguna web externa a la del fabricant original.


L’aparell ve ben presentat dins la seva capseta. A més, inclou un cable RGB de força bona qualitat. No necessita alimentació extra i compta amb un disseny molt aconseguit que no desentona en absolut, i una qualitat de fabricació molt professional.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!