PANDORA'S BOX

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

La Pandora’s BOX és un altre invent xinès de dubtosa qualitat però de gran funcionalitat. Es poden trobar diversos models que ens ofereixen la possibilitat de jugar a vuit-cents i escaig jocs d’una manera fàcil i ordenada. Consta d’una interfície gràfica amb la llista de jocs i un menú d’opcions referent als modes de joc.


Desconec si la idea original d’aquest producte era la de substituir un maquinari Arcade dins d’un moble, però tot pinta que sí, ja que aquest quart model porta un connector JAMMA, i en el menú d’opcions podem manipular els clàssics menús de partida: 1 moneda 1 partida, 1 moneda 2 partides, etc...

 

 

El connector JAMMA segueix els estàndards del protocol i ens permet connectar-lo amb facilitat a les nostres recreatives clàssiques, però el seu punt bo, segons la meva interpretació, és que és un aparell molt simple que ens ofereix una gran quantitat d’opcions; des de jugar directament a una TV o monitor (mitjançant les seves sortides de vídeo en VGA o HDMI) a crear-nos un panell o projecte ARCADE amb el Pandora com a base de jocs.


Ja es venen panells ARCADE amb una Pandora al seu interior (aviat en tindré un per analitzar), però una gran opció és jugar amb ella a pèl, doncs simplement alimentant-lo amb un transformador de 12 V i amb un cable HDMI ja el podem connectar a qualsevol televisió LCD o LED, i la seva qualitat d’imatge és més que acceptable.


NOTA: també podem connectar-lo mitjançant l’RGB del JAMMA a una TV CRT, però en alguns models de Pandora haurem de separar el senyal del sincronisme perquè es vegi bé.


Òbviament, pels controls haurem de muntar-nos un DB15 connectat al JAMMA, però només amb aquesta simple modificació ja tindrem un fàcil i barat centre multimèdia llest per jugar (el seu preu ronda els 75-80 euros).


A grans trets, les Pandora’s BOX són un emulador compacte, llest i preparat perquè fem amb ell el que ens vingui de gust. Útil, sí, però també de nyigui-nyogui, no ens enganyem... Tot dependrà del que vulguem fer amb ell però sabedors, SEMPRE, que no és apte per a col·leccionistes, ja que mai substituirà el producte original.

 

INFORMACIÓ I PECULIARITATS

CONNEXIONS

FOTO INTERNA

LISTA DE JOCS MODEL 4S+

PANDORA'S BOX 4S+.pdf
Documento Adobe Acrobat 195.8 KB

CONNEXIONAT JAMMA

POSSIBLE ADAPTACIÓ DB15 (NEO GEO)

 

Per muntar dos connectors DB15 al Pandora’s Box, només hem d’adaptar-los a la carcassa i connectar-los segons l’esquema mostrat. Com veureu a l’esquema JAMMA, el Pandora porta connexió per a 6 botons, això és, per als jocs de CAPCOM.

Per fer que ens funcioni un comandament comú de NEO GEO hem de seguir estrictament el pinout marcat a l’esquema, tot i que podem fer servir els pins no utilitzats al DB15 per adjuntar les dues ordres restants, per si alguna vegada volem crear un estic a la mida de l’invent.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23