SLG-SCART

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

A poc a poc, anem veient nous aparells capaços de proporcionar als nostres televisors LCD les màgiques scanlines que ens meravellaven als ja antiquats (però sempre genials) CRT. Però és clar, no sempre produeixen l’efecte desitjat i, encara que lloable, en aquesta ocasió ens trobem davant d’un aparell de qualitats excel·lents pel que fa a la fabricació, però molt limitat quant a la representació de les abans esmentades scanlines.


He d’aclarir que poc més se li pot demanar a un aparell de 40 €, perquè la majoria dels Scanliners i Upscalers sobrepassen fàcilment els 250 € (arribant a veure aparells d'aquest tipus que se situen per sobre dels 2000 €).


L’SLG-SCART ens proporciona les anhelades scanlines però d'una manera grotesca, i no perquè estigui mal construït o desenvolupat, sinó pel senzill motiu que llançar un senyal RGB per a consoles de molt baixa resolució (MD, SNES, NES, PSX...) i afegir-los scanlines en una pantalla d’alta resolució (o alta definició) es tradueix en una representació molt basta.


Un exemple:

 

 

L’exemple deixa ben clar que afegir unes scanlines a una font de baixa resolució en una pantalla d’alta resolució, acaba gairebé sempre en desastre, perquè les línies d’escanejat són tan gruixudes que resten qualitat en comparació al que veuríem amb un simple RGB sense les famoses línies (imatge 1).


En canvi, quan re-escalem una imatge i, almenys, doblem la seva resolució, les línies d’escanejat es tornen més fines, i ja s’assemblen al que hauríem de veure en una CRT. És més, quanta més resolució pugui donar-nos el reescalador (Upscaler), més fines i realistes seran les línies en qüestió (imatge 2).

 

 

Tornant a l’aparell en si i animant-vos a no comprar-lo, he de ressaltar la gran feina que han realitzat a ARCADE FORGE, realçant la seva professionalitat i saber fer, però essent honest i sincer amb la seva utilitat real, he de reconèixer que és bastant limitat i decebedor.


Com us podeu imaginar, l’SLG-SCART no reescala en absolut, perquè simplement agrega scanlines al senyal original, posant l’accent principalment en que només és compatible amb senyals RGB pur (no en AV’s, components o similars...). Per tant, em reafirmo: si voleu scanlines, haureu de comprar sense cap mena de dubte un Upscaler, doncs la resta d’invents (almenys els actuals) no funcionaran com espereu.


L’aparell està alimentat de manera externa i posseeix un regulador per a les scanlines, una presa d’entrada RGB, un commutador on/off per a activar i desactivar l’efecte scanlines, i una presa de sortida RGB.

 

 

Per contra, el que sí que us animo a fer, en el cas de voler gaudir d’unes scanlines en condicions és, sens dubte, estalviar i comprar-vos un XRGB3, que és una autèntica meravella al preu d’uns 400 € o, en cas de tenir un pressupost més limitat, accedir al penúltim invent d’ARCADE FORGE: el DIY SCALER KIT, que ens proporciona un upscaler a 640x480, un aparell per la sincronia d'imatge i un scanliner, tot per uns 150 €. 

 

Continua sent car però, ara com ara, és l’única manera d’aconseguir scanlines a bon preu per les nostres teles d’alta definició.

 

 

És una mica aparatós, però almenys dona qualitats comprensibles (només té sortida VGA).

En fi, que no vull donar una imatge equivocada, perquè aplaudeixo i felicito ARCADE FORGE pel seu treball i professionalitat, ja que els seus productes tenen una increïble qualitat de fabricació, i en aquest cas només venen el que anuncien: un RGB amb scanlines. Que el resultat sigui horrible no es deu al seu aparell, és degut a les altes resolucions de les nostres pantalles.


Només espero que ara treballin en un nou aparell capaç de realitzar les dues funcions: Upscaler i Scanliner.

 

 

Només RGB (esquerra) – RGB amb UPSCALER Y SCANLINER (dreta).

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23