NEO GEO OLD STYLE

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Plataforma: NEO GEO

                       
Ens trobem davant del que, sense cap dubte, és el millor stick de sèrie de tots els temps, el mític Old Style de NEO GEO AES, la flamant base de control Arcade que incloïa, juntament amb la consola, el pack bàsic de la bèstia negra d’SNK.


Un disseny sensacional, elegant i irrepetible, aconseguint també un dels acabats més espectaculars que pugui posseir cap comandament.


Sens dubte, existeixen comandaments arcade més sofisticats i d’assemblatge i qualitats superiors però, tenint en compte la relació qualitat/preu i, remarcant sobretot que és un comandament de sèrie, de manera global són pocs els que poden acostar-se a la qualitat del seu conjunt.


A FAVOR

 

- La seva grandària: compta amb unes mesures adequades, amb una robustesa fora de sèrie, tenint en compte que el comandament en qüestió està fabricat íntegrament en plàstic d’alta qualitat.

 

- La seva resposta és excel·lent, tant en la palanca com en els botons, comptant en ambdós casos amb un recorregut eficaç en la seva justa mesura; a més, són molt agradables al tacte, gràcies a un acabat de moltíssima qualitat.

 

- Insisteixo, fins i tot malgrat no estar construït en bases de metall, de la resistència i durabilitat que pot arribar a tenir aquest mític comandament, comptant amb una resistència equiparable a la dels comandaments d’alta gamma.


- El seu tacte és molt bo i, el so que emeten tant la palanca com els botons és més que acceptable. No arriba a ser insuportable com en alguns comandaments de gamma baixa, però tampoc arriba a l’exquisidesa dels micro-switchs d’alta gamma.


EN CONTRA

 

- És un comandament excessivament lleuger en comparació amb la grandària de la seva base; no té perquè sortir disparat, però hagués estat d’agrair un pes extra per a mantenir-se ferm davant de qualsevol moviment brusc.

 

- La folgança a la zona de la botonera el fa propens a acumular brutícia, tant aquella que arriba a l’interior com la que es queda impregnada a les parets del propi botó, tot i que per a aquest últim punt no hi ha problema, doncs és un comandament fàcil de desmuntar i summament senzill de netejar.

 

- El cable té un recorregut escàs, encara que en la seva època els comandaments comptaven (en general) amb un recorregut bastant limitat; no és un contrapunt propi, sinó més aviat generacional.


VEREDICTE


Com deia al principi, és el millor comandament de sèrie que existeix; a part, és un comandament agradable al tacte i al so, amb una resistència ressenyable i un disseny espectacular.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23