PANTALLA NEGRE

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Pot ser una mica atrevit dir que el problema està solucionat, però és possible que hagi trobat el problema a les maleïdes pantalle negres del casc VR de SONY.


No hi ha informació oficial sobre aquest tema, i a la XARXA es pot llegir de tot: que si és degut a un cable HDMI de mala qualitat, que si les opcions de vídeo del menú de la consola, que si errades en l’actualització de la màquina...


Sigui el que sigui és una errada que, si bé no sempre es produeix, molesta bastant quan estem en un moment interessant del joc. A més, un cop això comença, ja ho continua fent fins que reiniciem el joc o la màquina.


No és una errada que segueixi un patró definit, ni tots els usuaris el pateixen de la mateixa manera, però és una molèstia que encara manca de resposta oficial per part de SONY.


Al principi vaig pensar que era per culpa d’alguna tasca en segon pla de la consola, perquè dona la sensació que aquestes penjades siguin per falta de potència de la mateixa en processar diverses tasques alhora (jugar, descarregar...). També vaig creure que podia venir per culpa d’una errada de connexió del processador de vídeo o fins i tot un BUG del propi sistema, però l’altre dia em va fallar durant una bona estona i vaig poder fer algunes proves mentre fallava.


Amb el casc posat, i visionant la pantalla negre i errades gràfiques (línies de colors en apagar-se i tornar la imatge), em vaig aixecar i vaig tocar tots els connectors del casc i de la capseta d’interfície gràfica. Ja ho havia fet sense massa sort alguna altra vegada, però aquesta última ho vaig aconseguir: en moure subtilment el connector HDMI que ve de la consola, la imatge anava i venia reaccionant als meus moviments. Aquest cable no era l’original que venia amb el conjunt VR, ja que en el seu moment el vaig canviar per un, suposadament, de més qualitat.


NOTA: us he d’advertir que jugo al VR amb la PRO, pel que desconec totalment si en una PS4 normal també hi ha pantalla negra i si es pot solucionar de la mateixa manera.


Com vaig veure que l’errada venia clarament d’aquí, vaig preguntar i em vaig informar sobre les qualitats dels cables HDMI, i em va sorprendre molt quan un col·lega (tècnic electrònic) em va dir que això passava perquè no usava el cable HDMI adequat.


Aleshores vaig comprar un cable HDMI 2.0 dels preparats per 4K, i la veritat és que no només es va solucionar el problema (a dia d’avui no m’ha tornat a passar), sinó que la imatge llueix millor. No sabria dir-vos en quin, però es nota més definició en els jocs i, parlant clar, una imatge més nítida.

 

 

No sé si m’hauré precipitat en informar-vos sobre aquest èxit, però aquí us deixo la meva teoria:


SONY treu un accessori pensat en la compatibilitat amb dues consoles (PS4 i PRO). Com és obvi, amb la política d’abaratir costos, afegeix un cable HDMI normal i corrent. Molts usuaris, després d’informar-se com poden (per falta de resposta oficial) atribueixen el problema de les captures de pantalla al cable HDMI (que en teoria és el més lògic) i en compren un altre de millor qualitat però amb les mateixes prestacions i, lògicament, el problema persisteix. Després de la incomprensió de l’errada comencen a sortir hipòtesis sobre quina és la base del problema, i lògicament ens distanciem del problema original.


No sé si tot això és cert o és una mera casualitat, però recomano a tots aquells que tingueu la PRO i que us trobeu amb aquestes pantalles negres que proveu amb un d’aquests cables. Sé també que no tots patim aquestes pantalles de la mateixa manera o amb la mateixa cronologia, però del que sí que estic segur és que tots els sistemes VR de SONY, han mostrat aquesta errada en alguna ocasió.


Si finalment és això del cable, el que sí és vergonyós és que ens hàgim hagut d’assabentar a base de proves i no pel canal (cosa que hagués estat el més lògic) de la pròpia desenvolupadora.

 

NOVETATS

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

25.07.22

Nou contingut a potenciar consoles:

-NINTENDO 3DS.

12.06.22

Nou contingut a reparació:

-NINTENDO 3DS.

31.05.22

Nou apunt tècnic:

-Carregador portàtil de portàtils...

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

16.04.22

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!