HEAVY RAIN

 

HEAVY RAIN ha estat una sorpresa majúscula. Un d’aquells jocs que compres amb el pretext d’estar bé de preu i que ja forma part de la meva col·lecció com un dels indispensables.

 

Un joc adult, ben realitzat i amb un argument molt sòlid que posseeix un aspecte gràfic que, tot i el pas dels anys, manté el nivell increïble. Si us hagués de destacar algun punt negatiu, possiblement seria en el seu control, però això és un tema molt personal.

 

Aquest joc és perfecte per tots aquells que els agraden les pel·lícules o novel·les de gènera negre. Tant l’argument, com les preses de càmera, com l’ambientació son sublimes fent-nos oblidar, completament, la seva edat.   

 

 

Uns dissenys de personatges hyper realistes amb uns expressions facials increïbles que, tan sols embrutats per alguna petita brusquedat de moviment, acaben de completar un aspecte gràfic impecable. Pel que fa als escenaris,  com a bon trhiller policíac, estan perfectament escollits i representats. A més, la pluja, omnipresent durant tot el joc, el dota d’aquell caire tant depriment i característic del gènera.

 

Un altre punt d’encert és que encarnem diferents personatges durant el transcurs del joc (alternant entre ells), la qual cosa enriqueix un argument que, ja de per si, mostra un gran ventall de situacions. I, per si tot això no us acabes de convèncer, comentar-vos també que depenent de les nostres accions, alternarem el devenir del joc.

 

Tampoc heu d’esperar un joc de final obert en el que podem escollir entre multitud d'accions, però sí que en determinats moments del mateix, podrem escollir diferents opcions generant, òbviament, múltiples conseqüències.

 

 

El control, com ja us he avançat abans (des del meu punt de vista), és el seu taló d’Aquil·les. Durant l’exploració d’un escenari, utilitzarem una espècia de vista en tercera persona (tipus Residen Evil clàssic), mentre que en determinats moment d'acció ens limitarem a prémer seqüències de botons amb el comandament. Tampoc és que sigui un problema molt gros, i aquí és on entra l’apreciació de “valoració molt personal”, ja que els que som multi plataforma, i com a conseqüència multi comandament, sempre que ens repten amb el fet d’haver de fer una combinació de botons amb un temps molt just, necessitem de cert temps d’adaptació amb la possibilitat de fer errors totalment involuntaris...  

 

A part d’aquest petit detall, la resta de joc és impressionant amb moments d’una èpica tal, capaços de deixar bocabadats als jugadors més exigents. 

 

Un GRAN joc es miri per on es miri. Un joc que es podría etiquetar com a una aventura gràfica moderna, però no ens deixem enganyar, aquesta experiència va un xic més enllà... Una autèntica pel·lícula negre jugable.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!