MEGA CD II

AVARIA AL ENGEGAR

 

Aquesta avaria és molt comú amb el segon model de MEGA CD. La consola sembla completament morta i el seu LED de POWER no s’encén o ho fa un moment i s’apaga (un petit parpelleig).

 

El problema està en el fusible marcat com a F201. No és un fusible pròpiament dit, al menys en el format. Es semblant a una resistència o diode. 

 

Ubicació

 

 

Per reparar l’avaria el que hem de fer es substituir-lo per qualsevol fusible petit, per exemple un de vidre de 1-2A. Mentre el seu valor sigui petit (inferior a 5A) podem muntar-hi el que tinguem més a l’abast.

 

 

ERRORS DE LECTURA I REINICI AL MENÚ PRINCIPAL 

 

Aquesta avaria és comuna a moltes consoles amb tapa superior. Normalment ve deguda a una falla de l’interruptor de porta oberta. Al fallar, es pensa que volem obrir la tapa i, conseqüentment, atura la lectura i para el disc. Tant pot ser que ho faci a l’inici de la lectura com al cap d’una estona d’estar llegint el joc.

 

 

Per solucionar el problema, accedirem a l’interruptor de tapa oberta i li netejarem els seus contactes perquè tornin a brillar. Penseu que amb l’ús van quedant ennegrits i pot ser que, a la llarga, falli la seva senyal. En el cas dels MEGA CD2, haurem de treure el seu protector plàstic (surt estirant amb compte) per poder netejar bé els contactes. Per netejat-los utilitzarem alguna cosa que llimi (tornavís planer petit, llima d’ungles fineta, paper de vidre fi...) El que hem de fer és tornar a deixar-los brillants.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23