NINTENDO NES

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

PARPELLEIG DEL LED DE POWER


Aquesta avaria és molt típica de la 8 Bits de Nintendo, i no és més que la seva manera de dir-nos que té brutícia entre les dents...


Sempre que m'he trobat amb aquest parpelleig, ha estat per culpa del port de cartutxos.

La NES té un port de cartutxos una mica peculiar, ja que hi fiquem el cartutx i després l'empenyem cap abaix a fi que els seus pins facin contacte. Per tant, per poca brutícia que tinguin els pins, és molt fàcil que ens falli la lectura de dades i que, per tant, parpellegi el LED de power.


No obstant això, abans de diagnosticar l’avaria del port de cartutxos de la consola haurem de comprovar el connector del joc, ja que si està una mica brut també podria traduir-se en el mateix parpelleig del LED.

 

 

Per netejar el connector del joc de manera còmoda, és recomanable desmuntar el cartutx, però si no disposem del tornavís adequat, ho podem fer des del propi slot.


Per desmuntar el cartutx només hem de treure els tres cargols que el fixen (marcats en vermell).

 

 

Tant si obrim el cartutx com si no, el que farem és passar-hi una mica de paper de vidre fi per les dues cares del connector, perquè els seus pins ens quedin brillants. Si obriu el cartutx, com que ja no tindreu limitació d’espai, hi podeu passar alternativament una goma d’esborrar per la part que esborrava bolígraf (la part que sempre ens deixava un cràter al paper).


Un cop brillants, és més que aconsellable passar-li un bastonet de cotó amb alcohol, a ser possible isopropílic.


NOTA: si no desmuntem el cartutx, enlloc del paper de vidre, podem passar-hi una llima d'ungles o un full de paper doblegat diverses vegades empapat amb l’alcohol, ja que el connector ens queda bastant enfonsat.


Per procedir amb la neteja del port de la consola, el millor que podem fer és desmuntar la consola, ja que ens queda realment lluny. A continuació us marco els passos a seguir per arribar fins a ell.

 

1: Primerament traurem els cargols que fixen les seves carcasses.

 

 

2: Seguidament, traurem els caragols marcats en vermell.

 

 

3: Arribats a aquest punt ja podrem aixecar la placa mare. Aneu amb compte amb els connectors de l’interruptor power i dels comandaments, perquè hem de retirar-los estirant cap a fora amb molta cura.

 

 

4: Ara podrem treure la guia del cartutx i, finalment, el port.

 

 

5: Com netejar el connector de la consola i el propi port?


Per al connector de la consola, usarem una mica de paper de vidre ben fi (o la goma del boli). Hem de deixar els pins completament brillants.


Com sempre, després de llimar, n’hem de treure les restes amb un bastonet de cotó i alcohol.

 

 

Pel que fa al port, netejarem els pins amb una llima d'ungles (que més o menys coincideix en gruix) i la hi passarem inserint-la i traient-la al llarg de la seva superfície. No la passarem de costat, ja que podem aixecar sense voler algun dels seus pins.


Per acabar, li aplicarem una bona bufada per treure els possibles encenalls restants, però no amb la boca, doncs hi aplicaríem la nostra pròpia humitat (oi que deixeu baf si bufeu en un mirall?).


Hem de netejar els dos slots del port.

 

 

Amb això i un correcte muntatge, la consola ja ens tornarà a llegir de meravella. Aneu amb compte però, amb la guia del joc: no ha de quedar forçada, la seva part davantera encaixa sota la placa.


Recordeu també que hem d'efectuar, de tant en tant, una bona neteja dels jocs (amb l’alcohol mateix) perquè no ens embrutin prematurament el port de la consola.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23