NINTENDO 3DS

 

CANVIAR PANTALLA INFERIOR 

 

NOTA IMPORTANT: Abans de començar us voldria comentar que aquesta no és una reparació fàcil... La gent de Nintendo no s’ha molestat en posar cargols especials en les seves portàtils “DS” i, un cop obrim les consoles, ens n’adonem del perquè; TOT és exageradament petit i delicat i si no ho veiem clar, val més no tocar res.

 

És possible que la pantalla mostri diferents símptomes (píxels morts, taques...), però el més freqüent són ratlles verticals que, depenent de la pressió que fem a la pantalla, poden canviar de forma i mida.

 

 

Afortunadament, aquestes pantalles són fàcils de trobar i molt econòmiques (uns 6-10 euros aprox), no obstant això torno a recalcar la dificultat de la reparació. Penseu que una vegada traiem la carcassa posterior inferior, ens trobarem amb una munió de connectors molt i molt petits.

 

 

A continuació, marcats amb cercles (podeu augmentar la imatge), veureu la quantitat de connectors que hem de desconnectar. Són connectors molt petits i delicats, pel que ens haurem d’ajudar d’unes pinces petites, un tornavís planer petit i molt de seny. 

 

 

El primer que farem si decidim tirar endavant és desconnectar els dos connectors que ens uneixen la carcassa posterior amb el cos de la consola. D’aquesta manera podrem separar-la i no ens molestarà. Aquets dos connectors son dels més simples de desconnectar, ja que només els haurem d’estirar amb molt de compte.

 

 

Ara ja podrem anar per desconnectar la resta de connectors i treure els cargols que subjecten la placa mare de la consola. De totes maneres, hi ha tres peces que podem treure abans que res. La primera peça que podem treure és el mòdul WIFI. Aquest mòdul el traurem estirant-lo amb compte. El seu connector va a pressió i no ens costarà gens de treure. Un cop desmuntat, desconnectem l’antena i l’apartarem.

 

 

El segon bloc que traurem és el port de targeta SD. Aquest port va fixat mitjançant dos cargolets i, en la seva part posterior, dues gotetes de soldadura (que haurem de treure amb el soldador). Un cop tret, també porta un connector a pressió.

 

 

La tercera peça és el joystick. Aquesta va fixada amb dos cargols i amb un connector que ja és una miqueta especial. A partir d’aquí ja hem d’extremar la precaució i conèixer molt bé els tipus de connectors que ens trobarem.

Seguidament, més que un manual pur i dur, em limitaré a descriure els tres tipus de connectors que ens trobarem a la consola i mostrer-vos la manera d’alliberar-los. 

 

Un cop trets tots els connectors, tant sols haurem de treure quatre cargols i separar la placa mare sense por.

 

NOTA: No cal separar totalment la placa mare, ja que el segon connector de la pantalla 3D no fa falta desconnectar-lo. 

 

 

TIPUS DE CONNECTORS 

 

El primer que descriurem és el que, simplement, va a pressió. Aquest tipus de connector el podem alliberar estirant-lo amb molt de compte i per posar-lo tan sols l'hem de centrar bé i prémer.

 

 

El segon tipus de connector té un format força clàssic que de ben segur coneixerem tots els que ja fa temps que manipulem electrònica (tot i que, obviament és més petit...). És el connector que haurem d’alliberar aixecant un plàstic llarg a la seva punta. Un cop aixequem el retenidor, ja podrem estirar la cinta planera.

 

 

El tercer tipus de connector és el més delicat de tots ja que, a part de ser molt petit i fràgil, s’allibera el revés del que semblaria... Mireu-vos les següents fotografies i entendreu com s’allibera:

 

 

Un cop alliberats tots els connectors, que és la part més complicada, ja podem treure els quatre cargols restants i separar la placa mare. Recordeu que no fa falta treure la placa mare. Tot i que alliberar un connector més no ens serà massa complicat, el segon connector de la pantalla 3D no fa falta treure'l. Tant sols apartant la placa mare, podem canviar la pantalla perfectament.

 

 

La pantalla ens sortirà estirant i, com veureu, porta la làmina tàctil enganxada.

 

 

Separar les dues “pantalles” no ens costarà gens, però és molt possible que no puguem aprofitar el film adhesiu que hi ha entremig. No passa res, al tornar a col·locar les pantalles (recordeu, la tàctil primer) posarem una miqueta de paper adhesiu o similar perquè ambdues no es moguin gens, ja que normalment solen tenir un xic de tolerància una amb l’altre. 

 

 

I ja estarà. Ara tan sols ens quedarà tornar a muntar tot i posar tots els connectors-cinta a la seva ubicació. Per fer-ho ens podem ajudar d’unes pinces petites.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23