PHILIPS CDI

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

FALLADA DE MEMÒRIA INTERNA


NOTA: al següent document es mostra un model portàtil de CDI, però de fet aquesta reparació serveix per a tots els models.


Aquest problema és molt habitual en els sistemes CDI, ja que en esgotar-se la pila de la memòria interna, la consola ens dirigeix automàticament al menú de memòria quan l’encenem, ens diu que aquesta està plena, i no ens deixa fer res més.

 

 

Es deu a què els CDI porten una ROM codificada de tal manera que quan s'esgota la pila queden bloquejats.

 

Aleshores, quan encenem la consola, en detectar que no hi ha pila ens redirigeix al menú de memòria, i com el xip està bloquejat d'aquí no en sortim. Realment és una avaria una mica ximple, perquè és del tot lògic que amb el temps s'esgoti la pila...


Per solucionar el problema de manera correcta hauríem de canviar el xip, però trobar-lo avui dia no ha de ser gens fàcil.


La solució més senzilla serà canviar només la pila. D’aquesta manera, la consola ja ens deixarà arrencar, però en canvi el xip continuarà bloquejat, i per tant encara no podrem gravar dades. És un inconvenient bastant gros es miri per on es miri, perquè suposo que com tots els sistemes d'aquella època (tampoc ho sé amb certesa) guarda les partides internament; com a mal menor, passarem de no poder ni jugar a només no poder guardar.


Dit això, per arribar al xip (i a la pila) haurem de separar les carcasses de la consola.


Començarem donant-li la volta i traient els cinc cargols que hi ha a la carcassa inferior. Després, encara en traurem un parell més que hi ha al lateral dels slots.

 

 

Seguidament, ja podrem aixecar la carcassa superior de la manera que es mostra a la foto.

Compte amb les estrebades als connectors.

 

 

Una vegada tinguem la consola oberta, localitzarem el xip.

 

 

Aquest és un xip, per entendre’ns, de doble pis, i a la part superior porta una coberta amb dues piles de botó, d’1’5 volts cadascuna.


Per treure’l, hem de fer palanca amb un petit tornavís pla per la part dreta del mateix i treure'l tal com es veu a la fotografia següent.

 

 

DETALL DE LA COBERTA DE LES PILES

 

 

REFERÈNCIA

 

 

Arribats a aquest punt, soldarem una pila de Liti de 3 volts al xip (millor amb suport).


Hem d'aprofitar els terminals que ens quedaran a la part esquerra del mateix per soldar-hi dos cables i poder-hi ficar la pila.


A continuació us mostro unes fotos que us serveixin de referència del muntatge.

 

 

Per concloure, tornarem a muntar la consola i comprovarem que tot ha sortit bé. Ara bé, recordeu: res de gravar dades...

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23