PLAYSTATION

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

SOROLLS A L’HORA DE LLEGIR I FALLADA EN LES CÀRREGUES


Actualment, costa trobar una PSX amb el seu suport del disc intacte.


Per regla general, si se’ns trenquen una o dues pestanyes la consola continuarà llegint sense cap problema, però si se n'han trencat totes tres o bé perquè les que queden estan gastades, es poden produir fallades en les lectures i les càrregues.


Aquest suport consta de tres boletes i tres pestanyes; les boles fan que el disc no s'escapi una vegada inserit i les pestanyes el fixen i retenen perquè no patini.


En trencar-se dues patilles, la que queda no té força suficient com per a fixar bé el disc i aleshores aquest, en girar revolucionat, patina. A partir d’aquí se sent un soroll característic en accelerar-se el motor, al mateix temps que notem una fallada parcial o total de lectura.


Si no disposem d'un nou centrador de disc (totalment lògic), podem procedir a enganxar una miqueta de cinta adhesiva fina; encara millor si la cara que toca amb el disc és una mica rugosa (adhesiu antivibració o esponja).

 

Haurem d’enganxar quatre trossets ben repartits per la superfície del centrador. D'aquesta manera aconseguim que en tenir un gruix (mínim) sota el disc, aquest es recolzi més sobre les boles i en conseqüència quedi més fix.

 

 

DESGAST DE LA LENT


El primer que hem de fer davant d’una fallada de lectura és procedir a netejar la lent amb un bastonet de cotó i una mica d'alcohol.

 

 

Si tot i amb això persisteixen els problemes de lectura, podem procedir a graduar una miqueta el potenciòmetre del làser.

 

 

Amb l'ajuda d'un tèster, mesurarem la resistència (per tenir-la com a referència) entre els dos punts grocs, i després intentarem graduar la lent movent, molt a poc a poc, el potenciòmetre.

Si el girem cap a l'esquerra (sentit horari) donarem menys resistència al lector i, per tant, més voltatge.

 

 

FALLADA D'ALIMENTACIÓ


Si la nostra PSX no s'encén o es reinicia de manera estranya, haurem de comprovar bé els punts de soldadura de la font d'alimentació.


Si no encén, el problema pot venir del fusible principal, però la majoria de vegades estarà bé i més aviat haurem de fixar-nos en els punts de soldadura, sobretot els que concerneixen el connector AC.

 

 

Si tot està correcte, passarem a comprovar l'interruptor general de la consola, el qual hauria de donar-nos continuïtat (premut) amb la consola desendollada de la xarxa, entre les dues línies vermelles de la segona foto.

 

 

Una altra comprovació essencial (aquesta amb la consola endollada a la xarxa) és la dels voltatges sortints de la font.

 

 

TAPA SEMPRE OBERTA


Aquesta fallada es tradueix en què la consola no és capaç d'interpretar correctament si la porta aquesta oberta o tancada i, per tant, provoca fallades i reinicis indiscriminats.


El culpable d'això és el polsador de tapa oberta.

 

 

Per verificar el seu correcte funcionament, l'interruptor en repòs no ens ha de donar continuïtat entre els dos punts blaus o grocs (marcats a la següent foto), mentre que premut sí.

 

Si la fallada ve d'aquí, podem anul·lar-lo unint aquests mateixos dos punts grocs o blaus.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!