HISTÒRIA DE LA WEB

 

La història del web es remunta a l’any 2000...

 

Coincidint amb el canvi de mil·lenni i els trastorns mentals que això representava, un noi de Sant Gregori, en Jordi Besalú, va començar a buscar per Internet modificacions i trucs per les seves apreciades consoles (60HZ, RGB, regió...).

 

Com que, pobre noi, es connectava a Internet per mitjà d’un Pentium i un mòdem extern de l’any de la picor, connectar-se a la xarxa, a més d’una bona factura pels seus pares, representava una feinada considerable. Per aquest motiu, tota la informació recopilada en les seves múltiples incursions al ciberespai, era salvaguardada mitjançant papers i disquets.

 

Poc a poc, va anar aconseguint una gran quantitat d’informació que li va desbordar l’escriptori, tant física com digitalment parlant... Llavors va decidir crear arxius de WORD a on guardava les fotografies que descarregava, acompanyades de text, per poder recordar millor els passos a seguir per realitzar les modificacions. D’aquesta manera va aconseguir una bona base de dades en mode "offline".

 

Paral·lelament a això, a en Jordi li va començar a cridar l’atenció la modificació estètica de consoles. Amb les màquines més velles o deteriorades que trobava, donava les seves primeres passes en el camp del tuning: pintura, llums, interruptors... Com que era una pràctica que cada vegada li agradava més, va adjuntar tota aquesta documentació en els seus estimats arxius de WORD.

 

Pobre Jordi, era tot tant rudimentari que per no tenir, no tenia ni càmera digital... Pel que per poder fer fotos de les seves pròpies modificacions l'havia de demanar a un bon amic seu...

 

Aquesta carpeta de fitxers WORD va anar creixent amb el temps i convertint-se en la carpeta mare d’altres subcarpetes de diferent temàtica. A més a més, la bona acollida que tenien els tunings entre els seus amics més pròxims, va propiciar que en Jordi somies en alguna cosa més gran.

 

Primer va venir un CD-ROM amb les carpetes dins seu sense ordre ni sentit. En Jordi estava eufòric i això va fer que es flipes un xic massa... Va anomenar al projecte: "Live the experience of JBR" i aprofitava qualsevol reunió amb els seus amics per intentar colar-los-hi una copia del famós CD. Amb aquesta pràctica tant innocent (i friki), es podria dir que es crea la base de Briconsola. Aquest CD no tenia caràtula, funda i, perquè enganyar-nos, quasi ni contingut...

 

 

 

Ja feia molt temps que li ballava pel cap la idea de crear una web, no obstant això, aquesta idea encara era impossible. Com que no sabia res de programació web, en Jordi es va resignar a reeditar els seus documents i ordenar-los per seccions per millorar les futures consultes.

 

Així va passar el temps fins que un dia, mirant-se un CD d’aquells que es regalaven amb els "Kellogg's", va tenir la idea de crear un CD autoejecutable amb tot el seu material.

 

Aquest ja va ser un pas molt important, ja que, per primera vegada, va utilitzar el nom de Briconsola (ell feia bricolatge amb consoles, per tant...).

 

Dit i fet!

 

Li va demanar consell a un bon amic informàtic i aquest li va proporcionar un software per poder crear Cd's autoejecutables.

Això va suposar un abans i un després en el seu treball, ja que es va començar a familiaritzar amb termes com ara els hipervincles, llenguatge HTML i disseny propi de llocs web.

 

De la passió pel projecte, i força Coca Cola a altes hores de la nit, va sorgir un CD autoejecutable que, aquesta vegada sí, ja posseïa caràtula i un menú principal ple de redirigibles als seus preuats documents WORD.

 

Arribats a aquest punt de la història, el projecte ja tenia un cert cos i en Jordi estava tant orgullós del seu treball que, ebri d’eufòria, realitzava actualitzacions constantment i marejava als seus amics amb quantitats insanes de CD's... Evidentment els regalava i de ben segur que més de d'un anava directament a les escombraries abans de conèixer el càlid tacte d’un lector de PC..

 

Diferents versions d'autojecutables:

 


Con todo, Jordi era, y sigue siendo, tozudo como una mula y continuó con sus word’s. Aprendió a grabarlos como archivo web, a reducir la calidad de las fotos para que pesaran menos...

 

Siguió trabajando a la sombra hasta que llegó el día... 


Era un día de verano, a la hora de la siesta, medio dormidos al Sol del Mediterráneo y con una cervecita en la mano cuando Jordi Vila le dijo: “¿Por que no haces una web con todo el material que tienes?”.


Ahí fue cuando Bricoman empezó a creérselo, ya que contando con el apoyo informático de su compañero la cosa se podría hacer realidad. Sin embargo, la falta de tiempo hizo que la cosa no terminase de arrancar hasta que, por casualidades de la vida, unos meses más tarde, Jordi se reencontró con un compañero suyo de la niñez que le llevaba una X-Box para reparar.


Este amigo no era otro que Sergi Moreso y, por colmo de las casualidades, le gustaba trastear con “IPs”, “Apaches”, DNNS... 

 

Ahí ya prendió la chispa y, después de ver uno de los auto ejecutables de Briconsola, Sergi se puso manos a la obra para preparar un “monstruo” llamado “Akiles” que serviría de futuro servidor a la  web.

 

Con el “Akiles” y sus evoluciones posteriores, una línea ADSL de 3 MB de Telefónica, un router regalado, un puñado de horas de edición y perfección de “Word”, algo de HTML  y alguna que otra cagadita...  Bricoman, o sea Jordi Besalú, logró que su sueño se hiciera realidad.

 

Pantalla principal de las primeras versiones de Briconsola (web):


CURIOSIDADES

-La primera versión de Briconsola en CD ocupaba unas 50 Megas y la versión actual (a día de hoy) ocupa 3'40 Gb. 

 

-La web empezó con tres idiomas: catalán, castellano y francés. 


Montse, mi mujer, es filóloga francesa y nos hizo gracia traducirla, ya que en Francia hay mucha pasión retro. No obstante, la abrumadora cantidad de texto y el poco tiempo hizo que abandonáramos la idea.

 

-Todo el contenido de la web es creado primero en catalán (mi lengua natal) y traducido al español (sección por sección, apartado por apartado). Se hace una copia de seguridad de la misma dos veces por semana y se guarda en tres discos duros diferentes (más algunas copias en DVD esporádicas).

 

-El primer Akiles fue un Pentium 2 y el último un Pentium 4 Dual Core. 

 

-Se colgaron tres vídeos promociónales en Youtube que aún se pueden consultar. De ellos, el más bueno, por decirlo de alguna manera, es el siguiente: 

 

 

Actualmente, Briconsola está colgada en una plataforma externa (Jimdo) y, pese a su lenta actualización (ya no me queda mucho que contaros…), pretende subsistir como una web de consulta para todos los que amen y respeten los videojuegos. 

 

Gracias a todos por estar ahí detrás!! 

 

NOVETATS

06.11.21

Nou contingut a restauració:

-Comandaments NEO GEO.

30.10.21

26.10.21

Nou contingut a ARCADE:

-System Super 22.

24.10.21

Nou contingut a ARCADE:

-Monitor WEI-YA 29".

03.09.21

Nou contingut a Restauració:

-Restaurar conjunts.

15.08.21

31.07.21

Nou accessori analitzat:

-WII2HDMI.

31.07.21

Npu contingut a Reparació:

-X-BOX.

22.05.20

Nou reportatge:

Arriba la fi del món!

21.03.20

Nou joc analitzat:

-The Last of us 2.

21.03.20

Nou contingut a Restauració:

-Salvar adhesiu MEGA32X.

21.03.20

Nou contingut a Potenciar consoles:

-SG-1000II (AV).

21.02.20

07.02.20

30.01.20

Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO AES.

16.01.20

22.11.20

Nou joc analitzat:

-RIME.

22.11.20

Nou contingut a Reparació.

-NEO GEO CDZ.

31.10.20

04.10.20

12.09.20

Document actualitzat!

-PS4 VR; Tota la veritat.

20.08.20

Nou contingut a Potenciar consoles:

-Sony PSP.

15.08.20

Nou joc analitzat:

-Dragon's Crown.

09.08.20

Nou contingut a Potenciar consoles:

-Playstation 2.

01.08.20

Nou reportatge d'opinió: 

-Compte amb el HARD MOD

05.07.20

Nou document:

-Aventures gràfiques.

23.04.20

11.04.20

Nou document tècnic:

-Jugar al cotxe.

28.03.20

Nou contingut a Restauració:

-STICKS.

16.02.20

(NOU TUNING)

-Transformant una merda en... 

26.01.20

12.01.20

Nou contingut a Potenciar Consoles:

-SNES 50/60 HZ switchless.

22.12.19

10.11.19

Nou joc analitzat:

-METRO LAST NIGHT.

27.10.19

Nou contingut a Reparació:

-PIONEER CLD A-100.

Nou contingut a Col·leccions:

-Organitzador de comandaments.

29.09.19

Nou document a NEO GEO:

-Injusta paradoxa del destí...