REPARACIÓ

 

Aquesta secció vol servir de manual d’auto reparació de diferents sistemes de videojocs. Aquí compartirem totes aqueles avaries que ens hem trobat durant tots aquests anys.

 

Tot i que les consoles de videojoc no deixen de ser màquines electròniques no exemptes d’avaries cícliques, la major part d’elles les provoquem nosaltres mateixos per un mal ús.

 

Per intentar reparar una consola, no fa falta ser un expert en electrònica, tot i que sí és cert que una certa experiència i seguir unes pautes bàsiques ens poden ajudar molt. El més important és que sigueu sincers amb vosaltres mateixos (tots tenim un límit de curiositat - prudència), no obstat això, no us ha de fer por obrir una consola i observar-la.

 

A continuació us deixem un conjunt de directrius que us poden ajudar a evitar avaries, a reparar-les o a saber a on està el vostre límit.

 

PAUTES BÀSIQUES PER ALLARGAR LA VIDA D'UN APARELL ELECTRÒNIC.

 

Una consola, com a tot aparell electrònic, té unes quantes pautes bàsiques (totalment lògiques) que ens poden ajudar a conservar-la millor.

 

1- Quan no juguem, s’ha de desendollar de la corrent (tingui transformador intern o extern). Res d’stand by.

 

2- La neteja exterior (i del lloc a on es troba la consola) és bàsica per un bon funcionament. Penseu que totes les màquines modernes porten ventiladors que creen un circuit d’aire intern per millorar la seva refrigeració. Si tenim molta pols a la zona a on tenim ubicada la consola, part d’aquella pols se’ns filtrarà dins la màquina i podria, a la llarga, fer malbé els propis ventiladors o donar-nos problemes de temperatura.

 

3- Sempre hem d’endollar i desendollar els accessoris (comandaments, cables de vídeo, corrent...) les mínimes vegades possibles, sobretot en les consoles més antigues, i fer-ho sempre estirant pel connector, mai pel cable.

 

4- No allargar innecessariament les hores de funcionament. Pràctiques com ara deixar la consola encesa tota la nit per no perdre partida (en màquines antigues) o deixar-la encesa dies sencers amb l’excusa d’estar connectada a Internet no son massa aconsellable.

 

Abans de continuar, us aconsellem llegir els següents documents:

 

-Manual de l'aprenent.

-Manual bàsic de tèster.

-L'art de soldar.

-Avaries repetitives.

 

PRINCIPALS SISTEMES I LES SEVES AVARIES:

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23