JUGAR A PSVR AMB AURICULARS SENSE FIL

 

El primer model de casc VR de SONY té un petit handicap: Quan el connectem a la seva caixeta processadora de vídeo, ens commuta l’àudio del HDMI principal (de la consola) al propi casc. Aquest casc, a un pam i mig de la seva connexió, té una petita caixeta des d’on el podem engegar i parar i graduar el volum. A més, la presa d’auriculars la té allà, pel que ens és impossible poder commutar l’àudio amb auriculars bluetooth compatibles amb la consola.

 

És cert que podem endollar qualsevol auricular a la caixeta i sentir-ho així, de fet és la manera que ens proposa SONY, no obstant això, representa un cable més penjant. No és molt molest, de fet jo sempre havia jugat així, però ara, amb l’adquisició de VR2, he vist que és molt més pràctic jugar amb auriculars sense fil.

 

A continuació us explico un mètode que he ideat per poder jugar amb auriculars sense fil a VR. De fet, no és res nou, ja que possiblement molts de vosaltres ja utilitzeu un mètode semblant per poder escoltar varis sistemes amb uns únics auriculars sense fil. 

 

Els auriculars en qüestió son els auriculars RF. 

 

 

Aquest sistema d’auriculars és ideal perquè el que fa és agafar l’àudio de la presa d’auriculars de la TV i convertir-lo en una senyal inhalàmbrica. D’aquesta manera, si tenim molts sistemes endollats a una mateixa TV, amb un sol auricular ja passem. A més, si aquest jac el portéssim a la sortida d’àudio de l’VR, ja podriem sentir-lo. No sé si s’entén bé la idea, però és molt bàsica:

 

Aquesta seria la connexió original de l'VR:

 

NOTA: el segón model de PSVR porta el jac d'auriculars al propi casc, però el principi és el mateix.

Com podreu veure a l’esquema següent (interpretat molt bàsicament), el que us proposo és que dugueu el cable d’auriculars del casc fins a on tingueu el connector mascle que s’endolla a la TV.

 

 

Naturalment, per dur aquest cable fins a la base dels auriculars, necessitarem que tingui varis connectors intermedis. Per fer-ho més amè, podem utilitzar els mateixos jacs d’auriculars de 3mm (mascles i femelles) i, perquè no molesti més del compte, els enganxarem al cable original del VR. Per fer això ens podem servir de cinta espiral per organitzar cables (1cm).

 

Aquí us deixo un seguit d’imatges que us poden guiar en el procés de creació. No és complicat, tant sols hem de saber soldar amb estany i tenir el material necessari.

 

 

És possible que no ho veieu necessari, però la veritat és que alhora de connectar els cables del casc, tant molest és dos com tres i, jugar amb auriculars d’orellera sense fils resulta més que pràctic.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23