RGB AMSTRAD GX-4000

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

En primer lloc, comentar-vos que després de donar-hi moltes voltes vaig aconseguir crear un cable RGB per aquest GX-4000, però vaig aconseguir la victòria només a mitges.

 

Resulta que als televisors de tub (CRT) el cable funciona correctament encara que la imatge es vegi una mica fosca, res que amb un bon reglatge de colors no es pugui solucionar. Però als LCD no es veu res de res, suposo que degut a la poca potència dels senyals.

 

Per fer el cable ens servirem del connector de monitor en format DIN-8 que porta l’Amstrad a la seva part posterior.

 

 

NOTA: aquí teniu el connector vist des de la pròpia consola, és a dir, de la part a soldar en un mascle.

 

Com podeu veure a les nomenclatures, hi ha la funció de cada PIN. Nosaltres agafarem com a «vídeo compost» el senyal de lluminositat, i al PIN número 1, on posa sincronisme, hi portarem 5 volts.

 

Però per portar aquests 5V haurem de fer una simple modificació a la placa mare de la consola. 

 

A la part inferior de la placa, podeu veure que hi ha els punts de soldadura del DIN-8; al PIN número 1 (marcat com a 1 a la pròpia placa), haurem de tallar la pista original i soldar-hi un cable de 5 volts des de qualsevol lloc de la consola.

 

ESQUEMA CABLE RGB

CONVERSOR VGA - RGB 

NOTA: no tots els senyals VGA es poden passar a la lleugera a RGB.

 

CABLE AV MSX

CABLE AV CONSOLAS NEC

La majoria de consoles NEC porten un connector de vídeo en format DIN-5. Aquest és un tipus de connector que ja té els seus anys (com el DIN-6) i que ens pot costar trobar-lo, però amb un DIN-7 o 8 ens el podríem fer nosaltres mateixos. 

 

Només n’haurem d’eliminar els pins que ens sobren fent pressió sobre ells amb el soldador calent (mireu l’explicació detallada anteriorment).

 

 

NOTA: haurem de tenir present que la Turbografx, tot i tenir el mateix connector DIN-5, té els senyals a pins diferents respecte de les seves germanes nipones, pel que depenent de la consola haurem d’utilitzar un o altre esquema.

 

 

NOTA: com que el connector de la Turbografx és una mica diferent al de la resta de consoles NEC (tot i ser DIN-5), haurem de deformar una mica els pins del mascle perquè ens entrin bé a la femella de la consola.

 

CABLE RGB X-BOX

 

NOTA: la X-Box detecta si hi ha el cable de vídeo connectat mitjançant un pont entre dos pins; si no detecta aquest pont, el llum del botó «eject» parpalleja en verd i taronja, i la consola no dona imatge. 

 

Si volem treure la imatge directament de la placa, o si ens fem el nostre propi cable de vídeo usant l’esquema anterior, haurem de puntejar mitjançant un cable fi els pins 8 i 20. Fer aquest pont és essencial perquè la consola tregui imatge.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!