GAS A FONS!

SNK I EL MOTOCICLISME

 

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

NEO GEO no deixarà mai de sorprendre’ns.


SNK, i NEO GEO en particular, van ser molt més que un sistema d’entreteniment visual, cosa que tots sabem; ara bé, el que possiblement no sabreu molts de vosaltres, és que durant un temps van anar amb el GAS a fons!
 

 

Ahir, buscant logos de NEO GEO, em vaig topar amb una foto bastant curiosa.

 

 

Com molts sabreu, el 1990 SNK va treure un joc de motos anomenat Riding Hero, joc que pretenia ser la resposta al mític i aclamat Hang On de SEGA (creat pel mestre Yu Suzuki).


No sé si el que us explicaré a continuació té a veure amb alguna mena de promoció del joc, però el cert és que SNK, amb la NEO GEO com a bandera, va patrocinar un equip japonès de motociclisme anomenat Shinsuke TEAM.

 

 

Corria l’any 1985 i un veterà pilot de carreres, anomenat Sengoku Seiichi va crear un equip de carreres per poder disputar les mítiques 8 hores de Suzuka.

SENGOKU SEIICHI

 

 

En SENGOKU, en una foto més recent.

 

LAS 8 HORES de SUZUKA

 

Les 8 hores de Suzuka és una mítica i exigent carrera de resistència que es disputa al circuit japonès de Suzuka (com el seu nom indica) des de fa moltíssims anys. Al llarg de la seva trajectòria, molts han estat els pilots de MOTO GP i SUPERBIKES convidats a participar-hi. Aquí podeu veure a en VALENTINO ROSSI, en una de les seves múltiples participacions.

 

 

Però tornant al tema principal del document, voldria recordar-vos que el senyor Sengoku Seiichi va crear el seu propi equip, anomenat Shinsuke Team, de cara a poder participar en nombroses ocasions a la mítica carrera de Suzuka.


Un dels seus principals patrocinadors (no puc concretar-vos en quantes ocasions) va ser SNK amb la seva franquícia reina: NEO GEO.


Aquí us deixo alguns retalls d’alguna revista de l’època que, encara que completament il·legibles si no dominem el japonès, demostren el compromís de la marca:

                         (punxeu per a engrandir)

 

 

I aquí us deixo la moto amb la que van córrer durant el seu patrocini:

 

 

També, a tall d’anècdota i per donar més credibilitat al document, us adjunto una llista de resultats.

 

 

No sé com ho veureu vosaltres, però a part de que seria molt xulo anar pel carrer amb una moto serigrafiada així, SNK ens ha demostrat, una vegada més, com de forta era en el seu moment. I si els jocs d’AES ja valen el que valen, no em vull ni imaginar el que pot costar aquesta moto...


NEO GEO era la reina de sobretaula i una de les deesses dels ARCADE, però també, segons sembla, va voler conquerir les 8 Hores de Suzuka. Crec que no ho va aconseguir mai, ja que l’equip Shinsuke era dels més modestos, doncs si no tinc mal entès el projecte va concloure el 1995 sense aconseguir massa victòries, però el que sí que ha aconseguit SNK encara que passin els anys, és sorprendre’ns per enèsima vegada.

 

 

Per sort, encara que l’equip Shinsuke ja no existeixi, sempre podrem desfogar-nos amb un cartutx de 47 Mb...

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!