SUNFADE

TRADUIT PER MARTÍ SEGON

 

No sé si sabreu el que és el SUNFADE. Jo ho desconeixia fins fa uns mesos, i la veritat és que és al·lucinant el grau d’estupidesa que hi ha actualment amb el col·leccionisme de videojocs i, sobretot, en el camp de la NEO GEO


No té res de nou el parlar de les manies i excentricitats dels col·leccionistes d’AES, un sistema amb més de vint anys a la seva esquena al qual demanem que tot estigui en perfectíssim estat estètic… Potser us estranya que hi hagin reprogramacions i reedicions de les seves caràtules i manuals, i que ens les intentin colar com a originals?

Darrera la paraula anglòfona SUNFADE hi ha una cosa tan simple com la decoloracíó de la tinta d’un paper. Com és normal, lògic i obvi, qualsevol impressió exposada al SOL perd color, el que es considera un desperfecte d’un joc, perquè és això bàsicament: un desperfecte. I quan compres un joc, sigui del sistema que sigui, valores bàsicament dues coses: l’estat general i el preu. Fins aquí arriba tota lògica humana.

Recentment, m’he trobat amb un cas (una miqueta especial) que voldria exposar-vos perquè entengueu el grau de bogeria al qual aspira algun col·leccionista, diguem-ne “hardcore”, de NEO GEO.
 

 

Fa poc vaig vendre això a un noi francès:

 

 

Aquest és un King of Fighters 2003, un dels títols més cars del catàleg d’AES, amb un preu que ara mateix pot oscil·lar dels 900 als 1500 Euros.


Doncs aquest noi em va demanar mil i una fotos en alta definició, cosa normal tractant-se d’un joc tan car.

 

El joc estava en perfectes condicions en tot i el tenia a la venda per 1200 Euros. Com que feia temps que no jugava amb ell (i ja posseeixo un magnífic recopilatori de KoF made in AW:RT GROUP) vaig decidir vendre-l per a finançar altres activitats.


Després de batallar el preu amb diversos interessats, vam acordar amb aquest noi francès un preu de 900 Euros, més 20 d’enviament. Al meu entendre un preu molt, però que molt bo.


Però per a la meva sorpresa, una vegada li havia arribar el joc, em va escriure molt enfadat dient-me que l’havia estafat i que aquest joc tenia SUNFADE. No m’ho podia creure... Però si totes les seves arts estaven perfectes!


Doncs resulta que en posar-lo al costat dels altres KoF de la seva col·lecció, el meu es veia un pèl descolorit a la part del logo (només en aquesta part). 

 

 

Sincerament, mai me n’havia adonat d’aquest detall, perquè jo tinc jocs de diferents regions, i possiblement no l’havia vist mai al costat d’un de la mateixa regió. El que no és cap excusa, és que simplement, al meu entendre, és un detall bastant insignificant tractant-se d’un joc que té els anys que té i que, a part d’aquest minúscul detall, està perfecte.


Doncs resulta que en els fòrums de col·leccionistes de NEO GEO, això és el més sagrat que hi ha i, segons el xaval, aquest detall fa perdre moltíssim valor al joc… Em vaig quedar en estat de xoc i, com que no vull tenir problemes amb ningú, li vaig donar l’opció a devolució, però en canvi, el que realment em va tocar els nassos és que em regategés el preu, i després em sortís amb aquesta història…


Sincerament nois, no sé com ho veureu vosaltres, però cada vegada és més complicat tractar amb la gent. TOTS som molt exigents i zero tolerants. Hem de tenir MOLT clar el que col·leccionem (material antic) i hem de tenir molt present que si no volem propiciar estafes hem de ser comprensius i lògics. Què vol dir això? Que un joc de NEO GEO, original i en molt bon estat, ja no val res per haver perdut una mica el color? Què preferiu, un joc que sembli nou i que, en realitat, part del mateix ja no sigui original?


Ho dic perquè jo sé on trobar una impressió nova NEO GEO de la mateixa qualitat de paper que les antigues, però per Déu, això sí que seria una estafa…

Compte amb una cosa! He deixat clar que la meva intenció no va ser enganyar ningú, i que li vaig donar l’opció al reemborsament (al que curiosament encara no ha respost, per la qual cosa em crec que busca l’excusa per a fer-me baixar més el preu, cosa que sí em va proposar...), per la qual cosa vull que parlem del tema del SUNFADE en si.


Parlant amb un Màster en NEO GEO, em va comentar que això els passa als jocs que han estat molt de temps exposats a la llum natural (no directes al SOL), i que els jocs s’haurien de guardar a les fosques, però aquí radica una altra gran qüestió: ens estem tornant tots bojos?

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23