DESMAGNETIZAR MONITOR O TV

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Els monitors, ja siguin de recreativa o de TV, poden patir tant una alteració dels colors com l’aparició de taques, per diversos motius. Normalment, aquestes taques ens mostren els colors barrejats o difuminats, i venen donades per haver acostat al monitor algun aparell elèctric o perquè s’han mogut en calent poc després d’haver estat en funcionament.


Per explicar-ho, ens podríem imaginar que al tub d’una TV hi tenim sorra de diferents colors ben ordenada (com si fos un jardí ZEN), però que hem trepitjat sense voler. Doncs ara l’única solució és tornar a ordenar aquesta sorra.

 

 

Com veureu a la següent fotografia (podeu fer zoom per apreciar-la millor), a la part superior dreta del segon monitor els colors es difuminen i no se’ns mostren gaire bé.

 

 

Les taques o alteracions de color es poden mostrar de diverses maneres, però són sempre molt molestes i notables a simple vista. Per solucionar el problema, haurem de treure la taca de la pantalla amb un impuls electromagnètic.


Hi ha molts aparells que produeixen camps electromagnètics (com ara els assecadors de cabell, trepants...), però els millors són els imants en qualsevol dels seus formats, des dels que tenim a la nevera fins als dels suports de mòbils o altaveus. Tots ells ens funcionaran, però haurem de protegir-los en cas que siguin grans, perquè de tocar accidentalment el monitor el podríem ratllar. Un mitjó servirà perfectament de funda protectora.

 

 

El procediment és molt senzill: agafarem l’imant i l’acostarem a la pantalla del monitor, sense arribar a tocar-lo. Amb això ja veurem que, en acostar-lo, els colors es barrejaran; doncs bé, tan sols haurem d’anar movent l’imant per la pantalla per intentar treure’n les taques. Els moviments bàsics són dos: fer com qui escombra cap a fora la pantalla, o fer un moviment en cercles cap a fora, com si sortíssim de la pantalla. A mi personalment m’ha funcionat millor el segon.


Anirem repetint els moviments fins que la pantalla es vegi clara i nítida.


A continuació us deixo un vídeo orientatiu, perquè us feu una idea del moviments a realitzar.

 

COMPTE! procés no finalitzat, només serveix perquè veieu el moviment  a fer amb l'imàn.

 

 

NOTA: encara que la imatge del vostre monitor ja es vegi bé, desmagnetitzar-la, de tant en tant, no li vindrà gens malament. Jo, a la meva recreativa del Sega Rally 2, he notat que després del procés els colors han lluït molt més nítids i vius que abans.

 

 

NOTA: recordeu que aquest procés és comú a totes les pantalles, ja siguin tant d’ARCADE com de TV.

 

També vull comentar-vos que és possible que no us surti a la primera o que simplement empitjoreu la imatge al primer intent. No passa res, és un procés innocu per la pantalla i es pot repetir tantes vegades com sigui possible.

 

I ja per acabar us vull comentar que, des del reportatge a l’actualitat (recordeu que aquest reportatge ja te anys) han aparegut desmagnetitzadors elèctrics, molt barats i senzills, que ens poden facilitar molt la feina.

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23