SEGA RACING AL PC

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Encara que costi d’admetre, les consoles actuals són els PCs... Ja des de l’X-Box, amb una arquitectura interna clavada a la d’un Pentium 3, les consoles són ordinadors optimitzats per jugar.


Amb aquesta premissa clara, tampoc és forassenyat que un fan incondicional de les consoles com ara jo, jugui amb el PC versions dels jocs ARCADE del passat.


Tot va començar amb la compra del Sega Rally 2 de PC a un Cash per uns tres euros. El vaig agafar per curiositat i quina sorpresa la meva quan el vaig instal·lar al meu ordinador.

 

 

El joc és clavadet a la recreativa, salvant les distàncies, i la seva nitidesa gràfica li dona vint voltes a la de la seva homònima de Dreamcast, encara que el juguis per VGA.


Al·lucinant amb ell, vaig córrer a buscar els meus jocs preferits de Sega per a ordinador, però la veritat és que la primera desil·lusió la vaig tenir amb el Sega Rally original i la versió que es va llançar per compatible. Una versió realment dolenta.


La versió de PS2 la deixa en ridícul, i la de Saturn gairebé que també. Però després, va venir la sorpresa: la seva versió ROM per l’emulador Model 2 és exquisida i, encara que amb alguna errada, es poleix de llarg les versions comentades.

 

 

Aquí ja vaig veure que la cosa prometia, i després d’aquestes dues troballes van seguir l’Out Run 2 i el Crazy Taxi. Joc que trobava, joc que superava amb escreix les millors versions que mai havia jugat. Si bé l'Out Run 2 d’X-Box també es pot considerar una gran versió, el de PC llueix de somni. Per part seva, la saga Crazy Taxi (sobretot el tercer lliurament) també llueix d’allò més bé, i encara que possiblement sigui un pèl més lent que l’original de Dreamcast, la seva nitidesa en pantalla és descomunal.

 

 

Amb tot el que havia après, vaig indagar sobre quin equip era el necessari a l’hora de moure aquests jocs, i la veritat és que no es necessita res de l’altre món per poder-los jugar. Com que jo no hi entenc massa en PCs, us descric el que tinc jo perquè us feu una idea del que es necessita:


- Ordinador: Pentium 4 Dual Core a 2’69 MHz amb 4 Gb de RAM.

 

- Gràfica: Nvidia GT610.


Amb això i el volant Zolid que tinc al meu moble ARCADE (compatible amb PS2, PS3 i PC), ja tinc els meus clàssics de SEGA amb la millor qualitat possible.

 

A més del programari de SEGA, hi ha grans jocs clàssics com poden ser el V-Rally 2, el 3, i tants d’altres que encara no conec.


La part negativa de l’invent és que necessites un teclat i un ratolí per poder gestionar els menús, i això és un molèstia considerable en un moble ARCADE. A més, les interminables configuracions dels controls (tot i que una vegada configurats es guarden) fan que al principi tot resulti una mica embolicat, sobretot per un usuari de consola.


Dit això, i un cop configurat, un PC resulta ser un maquinari súper potent i recomanable per als clàssics de Sega.


Jocs testats amb el maquinari que he comentat:

 

- Sega Rally (amb l'emulador Model 2) - Genial! Gairebé perfecte!

 

- Daytona USA (amb l’emulador Model 2) - Bons gràfics, però amb errades i brusquedats.

 

- Sega Touring Car (amb l’emulador Model 2) - Correcte, però una mica brusc.

- Sega Rally 2 - La millor versió de quantes he jugat.

 

- Out Run 2 Coast to Coast - Sublim.

 

- Crazy Taxy - Una mica lent comparat amb la Dreamcast, però nítid i jugable.

 

- Crazy Taxy 3 - Genial!

 

- Scud Race (amb l’emulador SuperModel) - Amb aquest maquinari ranqueja de valent (no és jugable).

 

- V-Rally 2 - Rapidíssim i súper jugable.

 

- V-Rally 3 - Genial en tots els seus aspectes.

 

- Sega Rally Revo - Amb aquest maquinari ranqueja molt més que a la PS3.

 

 

En definitiva: per gaudir dels clàssics de SEGA a les TVs grans (LCD i LED), res millor com un ordinador i un volant.


NOTA: per suplir la molèstia del teclat i el ratolí, podem fer servir el següent tipus de comandament: es connecta a través de l’USB i funciona d’allò més bé. Pot ser que per a una primera configuració global no sigui molt pràctic, però per arrencar i aturar els jocs i PCs és ideal.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23