INSERTAR UNA RASP DINS UNA TV

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Ficar una Raspberry Pi dins d’una TV (preferible de 14”) no és gens complicat, ja que només hem de saber soldar amb estany.


El primer que farem és obrir la TV (separant-ne les carcasses) i trobar-hi un lloc on posar-hi la Rasp. El més normal és que ens hi càpiga a la part inferior, al costat de la placa mare original de la TV, o a la carcassa posterior, al lateral del tub.


NOTA: òbviament, després d’obrir la TV aprofitarem per netejar la pols interior amb aire a pressió, així com ressoldar, si calgués, el connector SCART i els altres auxiliars.

 

 

Pel que fa a la Rasp*, només l’hem d’alimentar i connectar-ne la sortida de vídeo i àudio a l’entrada auxiliar de la TV (seran tres o dos jacs RCA). Si la TV no té aquesta entrada podem connectar-la directament a l’Scart, però aquest seria preferible deixar-lo lliure per connectar altres sistemes.

 

*NOTA: recordeu que per les TVs de tub la Rasp ha de ser el primer model (REV A o B), el que té el connector de sortida AV (àudio-vídeo) en format auriculars.


Per a l’alimentació, farem servir un carregador de mòbil qualsevol en format micro USB, i l’amperatge d’aquest carregador haurà de ser d’1,5 o superior.

 

 

Per connectar-lo a 220V farem servir el cable d’alimentació principal de la TV (de dos fils) i el soldarem (mitjançant un allargament previ dels cables) als cables sortints de l’interruptor general de la TV.


És recomanable (encara que totalment opcional) adjuntar un interruptor específic per la Rasp. Això ho podem fer amb qualsevol tipus de microinterruptor electrònic, tallant el cable de 5V sortint del transformador.


Quant al vídeo i àudio de la Rasp tenim dues opcions: o soldem cables als punts de soldadura (negatiu, vídeo i àudio) o fem servir connectors. Per connectar-la a la TV, el millor que podem fer és soldar els cables als punts de soldadura de la plaqueta electrònica de la TV. Normalment, aquesta plaqueta és molt petita, i només conté els punts dels RCA i el jac d’auriculars de la mateixa TV.

 

No és que faci falta un manual pas a pas per poder inserir una Rasp dins una TV, ja que cada marca és un món, però per norma general hem de seguir aquests cinc punts:

 

1- Soldar els cables a la Rasp: un de negatiu conjunt al vídeo i l’àudio, un de vídeo i un o dos d’àudio, depenent de si volem so en mono o estèreo. En molts casos, l’entrada auxiliar de la TV només accepta mono, pel que amb un cable ja n’hi haurà prou.


2- Soldar dos cables als cables de xarxa generals (220V) passat l’interruptor general de la TV, i els soldarem a les patilles de connexió de 220V del transformador.


3- Opcionalment, podem tallar un cable de la sortida de 5V del transformador, i adjuntar-li un interruptor per poder encendre i apagar la Rasp.


4- Endollar el Micro USB a la Rasp i soldar els tres cables sortints (d’àudio, vídeo i negatiu) a l’entrada auxiliar de la TV.


5- Connectar dos allargadors d’USB als ports corresponents de la Rasp i treure’ls fora de la TV, o bé incrustar-los en ella perquè quedi més estètic.


A continuació us deixo uns esquemes que us poden ajudar en la construcció.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!