TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

BASE DELS PEDALS 

 

Com ja era d'esperar veient l'estat general de la meva recreativa (bastant deplorable), la base dels pedals tampoc va decebre...

 

 

Després de desmuntar-la completament i netejar-la a consciència, vaig haver-ne de pintar les parts metàl·liques i ficar-hi una goma nova.

 

I a propòsit d’aquesta goma, suposo que d'origen totes les recreatives Crazy Taxi portaven les gomes serigrafiades amb el logo del joc. Però he vist per Internet que moltes de les màquines es venien amb una goma negra. Suposo que això és degut al fet que en desgastar-se no es molestaven a buscar l'original, en posaven una de negra i llestos. No és que sigui un problema majúscul, encara que l'original ho peti, però qui no té tall rosega els ossos, i afortunadament les gomes amb aquest estampat de xapa d'alumini encara són fàcils de trobar. 

 

BASE DE PEDALS ORIGINAL

 

 

MOLT IMPORTANT és aconseguir la màquina amb els ferros que li fixen la base dels pedals.

 

 

Aquests ferros tenen una forma com d’U i són essencials per poder fixar la base als peus davanters de la recreativa.

 

En cas de trobar-vos una base tan bruta com la meva, el que heu de fer és desmuntar-la completament. És possible que, tal com em va passar a mi, els cargols laterals que agafen les esquadres no vulguin sortir, doncs els seus caps són d'estrella i moltes vegades estan tan clavats que són molt difícils de treure, i ni tan sols surten amb un martell i un punxó. Si aquest és el cas, un bon mètode és fer-los una ratlla amb una radial i treure'ls amb un tornavís pla. 

 

Una vegada ho tinguem tot desmuntat posarem especial atenció als pedals, ja que en ells hi tenim els potenciòmetres d'acceleració i frenada, així com els engranatges de plàstic que els accionen. Ho netejarem tot tan bé com sigui possible i lubrificarem totes les parts mòbils i de fregament.

 

 

També haureu pogut observar que els pedals en si estaven bastant oxidats. Per solucionar aquest problema vaig fer uns retalls de xapa d'alumini a mida, i els vaig enganxar mitjançant silicona forta.

 

 

El millor que podem fer amb la resta del moble és polir-lo (tant per la seva part superior com inferior) i donar-li una base de pintura negra texturitzada en esprai.

 

Els angles i esquadres són uns altres d'aquests elements estètics que hem de cuidar. Jo els vaig portar a pintar del mateix color que els plàstics grocs de la màquina, per jugar d’aquesta manera amb el negre de la catifa nova. Com ja us he comentat, aquesta goma en format xapa metàl·lica és fàcil de trobar a ferreteries o botigues de subministraments industrials, pel que només hem de treure la vella, copiar-ne el patró a la nova, retallar-la a mida, i llestos. 

 

Com podeu observar a les fotos següents, malgrat no tenir l'estampat original el resultat final és bastant bo.

 

 

I poc més a afegir sobre la base dels pedals. Només us diria que és aconsellable connectar-los a la màquina abans de collar-los bé, i comprovar que el gas i el fre estiguin ben ajustats. Si no és així, haurem d’ajustar els potenciòmetres fins a deixar-los llestos.

 

NOTA: per netejar els potenciòmetres, farem servir un neteja circuits i una mica d'esprai lubrificant tipus 6 en 1. 

 

FOTOS FINALS DE LA MÀQUINA

 

 

NOTA: us adjunto un parell de botigues on he comprat els adhesius:

 

Arcadeartshop

Teleadhesivo  

VÍDEO DE FUNCIONAMENT

FOTOS DESCARTADES AL DOCUMENT

MANUAL D'INSTRUCCIONS

Manual Crazy taxi Arcade.pdf
Documento Adobe Acrobat 4.2 MB

MATERIAL VARIAT

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!