CARTUTXOS DE NEO GEO

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Desmuntar cartutxos de NEO GEO AES no és tan difícil com sembla, més aviat el gran problema és el pànic derivat dels seus preus.

 

De tota manera, fòbies a banda, si procedim amb cura podem desmuntar i muntar de nou aquests cartutxos sense que es noti en absolut. 

 

Un dels punts més delicats és l’etiqueta: perquè no se’ns trenqui obrirem només el necessari per treure les plaques, sense separar per a res ambdues carcasses.

 

JOC DE PALANQUES PLÀSTIQUES

(molt útils per cartutxos de NEO GEO)

 

Hem de preservar l'etiqueta al preu que sigui...

Separar carcasses sense malmetre l'etiqueta

 

SOM-HI !

 

Primerament, començarem per separar un dels seus laterals, mitjançant alguna eina plàstica. Aneu amb compte de no marcar el plàstic del cartutx, això és sagrat!

 

NOTA: veureu que jo ho faig amb un tornavís perquè tinc bastant de pràctica, però per les primeres vegades seria millor que vosaltres feu servir palanques de plàstic.

 

Separarem per la zona que es mostra a la següent fotografia, ja que aquí és on hi ha una de les sis grapes de plàstic que el fixen.

 

Si ho fem per aquesta zona aconseguirem separar dues grapes de cop, pel que el cartutx ja ens cedirà bastant. 

 

Mentre que fem palanca, amb l’altra mà agafarem i intentarem separar la part inferior del cartutx (la del connector de joc).

 

 

Quan se separi una mica, deixarem l’eina i prosseguirem amb les mans, separant així les dues carcasses. 

 

Farem força per separar-les, però al mateix temps jugant una mica amb els plàstics, per veure si podem separar les grapes sense trencar-les.

 

 

Possiblement se’ns trenqui alguna grapa, però tranquils, no passa res. N’hi ha sis en total i us asseguro que, en muntar de nou el cartutx, ens quedarà igual de fix. 

 

En tenir les grapes separades, notareu que el joc no se’ns obre encara; això passa perquè porta dues “grapes” més a la zona central. No són realment grapes, sinó dos cilindres que serveixen de guia per les plaques electròniques. No obstant això, aquests cilindres porten una miqueta de cola entre ells. Per aconseguir separar-los, tant sols hem de seguir separant les carcasses sense por i veurem com s’alliberen amb certa facilitat.

 

DE TOTES MANERES, pensem que no volem separar del tot les carcasses i que hem de preservar, al preu que sigui, l’etiqueta original. Per tant, la força de separació la farem per la part inferior del cartutx i amb molt de compte perquè al cedir-nos els cilindres, no tranquem l’etiqueta per culpa de l’estrebada. Hem de controlar la força que fem en tot moment.

 

 

Posició detallada de grapes i els centradors.

 

 

Un cop obert ja podem procedir a l’extracció de les plaques. Hem de tenir en compte la seva posició inicial. Per això, fer una foto ens pot ajudar, ja que no seria res d’estrany que un cop netes, al tornar a muntar-les, ens equivoquem de posició i llavors no ens tanqui el cartutx. Penseu que les plaques han d’anar a la seva posició per coincidir amb el plàstic final i amb els centradors. Foto i apuntar la posició de cada una (xips amunt, xips aball, primer aquesta, segona aquella..).

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!