GENESIS CDX

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

El CDX o Multimega (de nom europeu), va sortir al mercat l’any 1994, any en què SEGA va decidir treure l’enèsim aparell per acabar d’esprémer un hardware anomenat Mega Drive.

 

 

Després del Mega CD i el 32X, SEGA ens va oferir un combo a camí de la seva reeixida Mega Drive i el Mega CD, afegint-hi la funció de Discman portàtil.


El CDX té unes dimensions increïblement reduïdes per l’època. Poc més ample que un cartutx de Mega Drive i una mica més llarg que un CD, incorpora un port de cartutx i una graella de botons amb una mini pantalla LCD.


Parlant clar, SEGA va comprimir les seves dues màquines en un Discman, una cosa que en aquells temps suposava un gran avenç tecnològic.


A part de la seva estètica, cal comentar que tècnicament és idèntic en prestacions a una Mega Drive + un Mega CD.

 

 

La pena és que no va suposar res més... I tan sols va ser un petit aparell inassolible per a la majoria dels usuaris, donat el seu elevat preu de sortida.

 

 

De tota manera, tot i que avui podem afirmar que el CDX és una autèntica meravella i una preuada joia pels col·leccionistes, no deixa de ser un altre clar exemple d’una època de polítiques contradictòries per part de SEGA.

 

VÍDEO

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23