FC-TWIN

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Existeix una consola clònica que, d’haver estat oficial de Nintendo, hauria generat uns importants beneficis extres a la companyia del lampista més famós del món.


El retro ven, i això la gent de Yobo gameware ho sap. Ja fa anys, es va comercialitzar una consola única, reunint dues de les consoles més clàssiques de la història en una sola carcassa. Suposo que Yobo va fabricar aquest invent a Corea o a la Xina, però destinada al mercat americà en plena època de les noves generacions.


L’FC Twin no és més que una consola doble: una NES i una Super Nintendo unides entre si. A Amèrica n’hi ha un munt, pel que no és estrany veure-la per l’E-Bay americà a preus molt temptadors, doncs la consola manca de valor entre els col·leccionistes, i en canvi té certa gràcies a la seva versatilitat.


Òbviament té molts punts febles que delaten que aquesta consola no prové d’una casa oficial (plàstic feble, components senzills...), però té un aspecte físic que imita la Snes Jr, i sincerament no és gens lletja.

 

DETALL DE LA CAIXA ORIGINAL

 

Detall del comandament: (Totalment compatible amb Super Nintendo).

 

VISTES DE LA CONSOLA

 

VISTA INTERNA DE LA CONSOLA 

 

 

Com us he comentat, aquesta és la part fluixa de la FC Twin: els components es veuen molt senzills i la seva construcció interna és bastant basta.


Com podeu apreciar a la foto dels LEDs de funcionament, aquests estan enganxats amb cinta adhesiva i cola de plàstic...

 

 

Per diversos fòrums sud-americans he llegit que la part de SNES és tècnicament bastant fiable, però la de NES és una miqueta més carrinclona, i a conseqüència d’això alguns jocs perden bastant, bàsicament en la qualitat d’àudio.


També cal apuntar que la majestuositat d’àudio de la SNES perd una mica, doncs bàsicament no té tants greus.


De totes maneres, hem de tenir present que estem parlant d’una consola “clònica” i d’una companyia modesta. El realment important és que pel que fa a la NES reprodueix gairebé un 90% del seu catàleg i respecte a la SNES, un 80%... Tractant-se d’una consola sense llicència, no està gens malament.
 

 

Parlant de funció SNES, dir-vos que és multi regió i que amb una simple modificació (tallar dues potes de plàstic al port de joc) podrem ficar-hi també els jocs americans.

 

 

Un gran inconvenient, referent al vídeo, és que només treu imatge en AV (NTSC), pel que si la nostra TV no accepta aquest senyal ho veurem en blanc i negre. Ara bé, existeix una modificació per treure-li senyals RGB directament de la placa.


Un altre inconvenient, de fàcil solució, és l’alimentador. Com és lògic, ve amb un transformador de 110 volts, però com que treu 10 V DC hi podem connectar un transformador de Megadrive o qualsevol universal, sempre que en respectem el voltatge i la polaritat.

 

 

LA MEVA VALORACIÓ


Després de provar-la durant una bona estona i inserir-hi molts jocs, us puc assegurar que la consola té molt d’encant. Llàstima que no sigui un producte oficial i que els jocs de NES PAL no funcionin...


La meva impressió final ha estat bona, i si no fos pels problemes comentats anteriorment, em trauria el barret davant de Yobo i la seva curiosa FC TWIN.


NOTA: provada també amb el Super Game Boy; funciona a la perfecció.

 

VÍDEO DE FUNCIONAMENT

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!