VECTREX

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

UN AUTÈNTIC FÒSSIL... 

 

Al següent document us presentem un aparell sorprenent.

 

 

Una mica d’història:


El Vectrex es pot considerar un estrany aparell de l’era de la transició de les joguines mecàniques en electròniques.


Artefacte avançat a la seva època. Va sortir a la llum l’any 1982 als Estats Units de la mà de Milton Bradley Company, la famosa MB creadora de jocs de taula mítics com el famós Qui és qui?

 

 

Era la combinació entre una televisió (en blanc i negre) i una consola de 8 Bits, capaç de crear sensació 3D i profunditat, amb gràfics vectorials i minimalistes.

 

 

Aquesta consola portava inclòs un joystik amb quatre botons que bé podria haver estat el precursor del mític Old Style... he, he... Simple, sí, però efectiu i correcte per l’època.

 

 

Com podeu veure a la primera fotografia anterior, al frontal del Vectrex hi ha dos ports de comandament, un altaveu, un botó de RESET i un potenciòmetre de volum que fa alhora de POWER (tipus transistors vells).


Aquests comandaments, sumats al potenciòmetre posterior de la lluentor, són tots els controls que el jugador necessita per gaudir d’aquesta absurda consola.


Els seus jocs tenien una mida insignificant, però a canvi es venien amb una caixa realment esnob.

 

 

Cada joc es venia amb una làmina de color amb dibuixos, que es col·locava davant de la pantalla i servia per acolorir-la, com a fons d’scroll, i que dotava de més carisma al joc... Realment enginyós.

 

 

I la veritat és que poc més es pot explicar d’aquest juràssic: un trasto vell que sorprèn precisament per ser tan primari.


Un curiós aparell que, si bé pot tenir el divertit atractiu de fer-se amb un exemplar per considerar-lo una joia de col·leccionisme, acaba cansant amb massa facilitat.


Els seus jocs són en general simples fins a l’avorriment, però s’ha de destacar que algun d’ells està realment cuidat, aconseguint una sensació de profunditat molt reeixida.


Imagineu-vos un oscil·loscopi trucat per jugar en una pantalla gran: doncs això és Vectrex.

 

ACCESSORIS OFICIALS

PUBLICITAT DE L'ÈPOCA

IMATGES INTERNES

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23