FM TOWNS II

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

No sé si Fujitsu va concebre aquest ordinador com a portàtil o de sobretaula, però el que sí queda clar és que és un monstre d’allò més peculiar...


A la dècada dels 80, Fujitsu va crear una gamma d’ordinadors personals de 8 Bits sota el nom comercial de Fujitsu Micro 16s.

 

 

Eren ordinadors amb molt poques prestacions i programari gairebé exclusiu per a empreses i comptabilitat.


Anys més tard, un projecte conjunt amb NEC per al seu PC-8801, va donar a la gent de Fujitsu el grau d’experiència suficient per embarcar-se en una nova aventura, i així potenciar la seva gamma d’ordinadors antics.

PC-8801 de NEC

 

 

Aquesta aventura va propinar la creació de la gamma FM Towns (Fujitsu Micro Towns).

 

 

Aquests nous ordinadors representaven un salt evolutiu molt important, i a més els va acostar al gran públic, ja que posseïen un bon catàleg de programari multimèdia.


El seu sistema operatiu era una variant de l’MS-DOS que tots coneixem. La capacitat màxima de la seva RAM era de 64 Mb mitjançant potenciacions de maquinari, convertint-lo així en una màquina semblant als 486 occidentals.


També és important esmentar que tenia la curiositat de poder arrencar aplicacions complexes des del CD sense necessitat de disc d’arrencada o disc dur.


La resta d’especificacions tècniques les deixo per als experts, perquè les retro computadores mai han estat el meu fort...
 

 

Fujitsu va realitzar diversos models d’aquest ordinador entre els anys 1989-1997 fins a arribar a la seva evolució final, una consola de videojocs anomenada FM Towns Marty.

 

 

Un detall important:


Imagineu el nivell de qualitat que va aconseguir Fujitsu amb la seva gamma Towns, que al model de torre hi havia un modern lector de CDs que deixava veure com girava el disc... Tot un detall d’una època en la que crear ordinadors no era només competir en tècnica.

 

 

El maquinari dels Towns Marty va resultar ser bastant flexible, permetent que mitjançant boots i trucs diversos, es poguessin fer rular programes no específics per ell, com podia un Windows 95.


També destacar que la seva potència en jocs va fer que tingués moltes de les joies del moment.

 

 

El model en concret que us presento a continuació és l’FM Towns II, un juràssic del tot peculiar; un mutant entre ordinador de sobre taula i portàtil.

 

 

Un ordinador de sobretaula amb una pantalla integrada CRT de 12 polzades.

 

 

Com podeu apreciar a les fotografies anteriors, al seu frontal hi tenim, a més del monitor, un lector de CDs, dues disqueteres en format 3 1/2, un lector de targetes, dos ports frontals (comandament i ratolí), entrada de micròfon i sortida d’auriculars.


Els seus perifèrics principals són tres: teclat, ratolí i comandament de joc.

 

CONNEXIONS AUXILIARS

Port d’expansió lateral (per a memòria).

 

 

Ports posteriors inferiors (d’àudio, impressora, VGA...).

 

 

Ports posteriors superiors (ajustaments de posició de pantalla, RGB...).

 

 

Ajustaments de pantalla laterals (lluentor, contrast i volum). 

VISTES INTERNES

VÍDEO DE FUNCIONAMENT

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23