DINGOO DIGITAL

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Consola portàtil Made in China que, sense ser un mal producte, està plena de contradiccions.

Aprofitant la moda, de ja fa uns anys, d’anar traient consoles destinades a l’emulació, l’empresa xinesa Dingoo va apostar per diversos models de diferent qualitat. Recentment he tingut l’oportunitat de provar una A320 farcida d’emuladors, i la veritat és que no m’ha convençut del tot.


La seva estètica i mides són perfectes, això sí, acostant-se al veritable significat de la paraula portàtil.


Consta duna bateria interna amb més de 3 hores d’autonomia, memòria interna de 4 Gb, port MINI SD, dimensions molt reduïdes, bon acabat, un bonic disseny, però... una pantalla exageradament petita.


Si bé per jugar una estona està bé, comptant amb una lluminositat molt digna, al cap d’una estona de fer-la servir o jugant jocs ARCADE (on el que importa són les dimensions), es troba a faltar alguna polzada més.

 

 

A part d’això, i d’un so realment horrible en alguns emuladors, la consola compleix a la perfecció amb la seva finalitat: el de distreure’ns quan anem en transport públic, pel carrer o quan seiem en una terrassa... però peca de pretensiosa.

 

Desconec completament quants emuladors hi ha per a aquesta consola i l’accessibilitat en la seva instal·lació, ja que tampoc li he dedicat gaire temps. La raó? Doncs de la mateixa manera que emula els principals sistemes de 8 i 16 Bits, i les glorioses recreatives d’SNK i Capcom (MVS i CPS), ho fa tot entre el 60 i el 80 %.


Alguns jocs sí que funcionen al 100%, però tant en els jocs forts del catàleg ARCADE com en els més ràpids dels 16 Bits, la consola flaqueja de valent: lentitud, errades gràfiques de fons, desaparició momentània dels sprites...


Suposo que de la mateixa manera que passa en altres consoles dedicades a l’emulació, podem forçar el rellotge per intentar ajustar la consola a la ROM, però pel que he pogut provar, em dona la sensació de ser un sistema insuficient per a tot allò del que presumeix emular.


Per aquells que NO sigueu molt maniàtics, aquesta Dingoo Digital és un sistema ideal i, com a concepte, és el que haurien de ser tots els sistemes portàtils. Per aquells maniàtics (com ara jo) a qui els agrada l’emulació, però no a qualsevol preu, en canvi, no servirà de gaire.


Destacar també que pot servir de centre multimèdia (amb MP3, vídeo, ràdio...), però tampoc és gaire lloable tenint en compte els mòbils que tenim actualment.


En definitiva: una consola molt ben construïda (sembla més japonesa que xinesa) que s’acosta a la perfecció en el terreny portàtil, però que va fluixa de processador.


Punts a favor:


- La seva mida.

- Els acabats.

- L’estètica.

- La funcionalitat.


Punts en contra:


- El so emulat.

-Massa errades en emulació. 

 

VISTES DETALLADES

 

VÍDEO DE FUNCIONAMENT

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23