SWAN CRYSTAL COLOR

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

El principal proveïdor de rareses de Briconsola, el company MarcFox, m’ha deixat testar la seva flamant Wonder Swan. N’estic molt agraït, ja que sinó fos per ell encara no coneixeria les meravelles d’aquesta oblidada consola.


Quan Nintendo i la seva Game Boy color es menjaven el món de les portàtils, la companyia japonesa Bandai va treure a la venda una evolució directa de la seva portàtil Wonder Swan. Aquesta consola es va anomenar Swan Crystal Color i va provocar un cert desconcert a terres nipones.


Bandai va crear una consola realment bona que va enfosquir una mica els guanys de la totpoderosa Nintendo en el terreny portàtil, doncs el primer mes de la seva sortida ja va acaparar un 10% de les vendes, xifra que va anar pujant fins que la gran N va treure la flamant Game Boy Advance i va demostrar així la seva superioritat en aquest terreny.


Però la consola de Bandai podia presumir d’un acord signat amb Squaresoft, pel qual va tenir l’exclusivitat a l’hora de fer les conversions directes de la saga Final Fantasy de NES.


La consola va nedar entre tres aigües, com serien la més que obsoleta Game Boy Color, la limitada Neo Geo Poket Color i finalment la grandiosa però escassa Sega Nomad. Però tot i aquesta competència, va aconseguir vendre un bon nombre d’exemplars gràcies al seu preu econòmic, la seva qualitat i funcionalitat, i la seva varietat de catàleg.


La Swan Crystal Color, a més de ser compatible amb els jocs de la seva antecessora, les exclusives de Squaresoft i una bona programació pròpia, tenia l’avantatge de la seva autonomia: fins a vint hores de joc per cada pila, el que no estava malament però, tenint en compte que no era retroiluminada, tampoc era per llançar coets.


Ara bé, com ja us he comentat, el contraatac de Nintendo amb la Game Boy Advance va escombrar del mapa aquesta consola, convertint-la en una més que cobejada joia de col·leccionisme.


VISTES DE L’EMBALATGE ORIGINAL

 

LA CONSOLA

JOC I PRESENTACIÓ

PACK FINAL FANTASY

JOCS

VÍDEO DE FUNCIONAMENT

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23