SEGA PLUTO

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

El 17 d’abril de 2013 va saltar la notícia d’un nou prototip de Sega Saturn, gairebé 20 anys després de la sortida d’aquesta. El model en qüestió es va batejar com a PLUTO.


Ja hi havia hagut un antic treballador de Sega Amèrica amb un d’aquests models al seu poder, però ja anteriorment un usuari particular havia tingut la gran sort de trobar-ne un altre en un mercat ambulant, i tot pel mòdic preu d’un dòlar...


La notícia en si només serveix per especular a quin preu es podria haver venut, doncs està clar que aquest usuari tindria bastant d’èxit posseint un producte tan limitat i desconegut entre el gran públic.

 

 

El que em crida l’atenció és l’aura especulativa que ha envoltat aquesta notícia, vinculant el sistema amb la possibilitat que fos en realitat el projecte Black Belt, la Dreamcast desenvolupada per Sega Amèrica, i que va ser descartada en virtut del sistema Japonès, o fins i tot un model que anava a integrar compatibilitat amb Sega 32X i Megadrive. Amics especuladors, NEPTÚ era aquest projecte...

 

 

PLUTO en realitat no era més que una Saturn amb mòdem, i possiblement amb una sèrie d’afegits que poguessin abaratir la producció de la mateixa, perquè aquesta informació ja es coneixia des de feia anys, contrastada temps enrere per la pròpia SEGA.


També em van sorprendre les afirmacions (del tot increïbles) de mitjans bastant seriosos i rigorosos, parlant de tecnologia 3DFX i de retro-compatibilitats. Veient els models existents, s’apreciava en la seva carcassa el logotip de la Saturn, a més que funcionava perfectament amb els títols del seu catàleg.


Crec que cap empresa crearia un prototip funcional amb tecnologia no corresposta, és a dir, ningú invertiria en un prototip funcional de PS4 ficant-hi dins una PS3... o crees una carcassa buida (per a la simple observació del seu disseny in-situ) o li afegeixes un maquinari a mida, però no crees un prototip (bastant car de fer) amb tecnologia actual i un nou disseny de placa i components, per ficar-lo en una altra carcassa...

No té cap credibilitat.

 

 

Per tant, i en definitiva, PLUTO només va ser un redisseny de la Saturn que mai va tenir llum verda per al seu desenvolupament en massa.


Només els màxims responsables de SEGA saben quin va ser el seu propòsit real (potser per un mercat específic, per abaratir costos...), però era tecnologia Saturn.


Veient que SEGA, durant la seva dilatada carrera, havia provat amb èxit (molt abans que Sony) revisions dels seus sistemes (Master System, Megadrive, Mega CD...), no és forassenyat pensar que la PLUTO fos una simple actualització amb algun extra addicional que pogués motivar un punt a favor en les vendes de la injustament tractada Saturn.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23