UPS: ENVIAMENTS, SERVEIS I PROBLEMES GARANTITS...

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

Com possiblement ja sabreu els assidus a la web, jo no visc de Briconsola; soc mecànic i tinc un taller d'automoció, juntament amb un soci.


Mai m'he cregut el millor en res, però sí que intento donar el millor servei a tots els meus clients amb la finalitat de guanyar-me la seva confiança. Aquest no és un fet estrany, perquè qualsevol persona que tingui un negoci propi acostuma a fer-ho, i si tractes malament un client el més probable és que no torni.


Malgrat tenir aquesta mentalitat i treballar sempre el millor que puc, de tant en tant puc cometre errors, i quan això passa, intento al preu que sigui (normalment perdent part dels guanys inicials) solucionar el problema i quedar bé amb el client.


Per què us explico tot això?


Doncs perquè aquesta premissa, que hauria de ser comuna en el tracte entre persones, no sempre es dona d’aquesta manera, i menys quan parlem de multinacionals. TOTS hem tingut batusses amb operadors de telefonia, d’electricitat, de serveis de qualsevol tipus... Grans empreses per a les que nosaltres, els clients finals, no som més que números, beneficis.


Aquesta veritat és irreprotxable, de la mateixa manera que ho és el fet de que quan tenim un problema amb una d'aquestes multinacionals, en la majoria dels casos intentar reclamar és totalment absurd, així com esperar una mica d'humanitat per part seva.


NOTA: a la resta del document hi ha imatges i proves de les meves paraules, que per poder ser llegides han de ser ampliades mitjançant un clic.

 

 

Com haureu endevinat, el document que segueix a continuació pretén ser una crítica contundent cap a una d'aquestes multinacionals, en concret UPS. Vull deixar ben clar, abans de començar amb l'exposició del problema, que el tracte humà rebut per part dels treballadors amb els que he contactat ha estat bastant correcte: un punt robòtic, però en general cordial i educat. No obstant això, un problema comú a aquestes empreses és que sempre has d'acabar esplaiant-te amb algun pobre treballador, ja que els superiors mai donen la cara sota cap concepte; de fet, cada vegada costa més trobar un telèfon d'atenció al client que depengui de la pròpia empresa i no d'alguna subcontracta.

 

 

Així doncs, passaré a explicar-vos aquesta història amb UPS, intentant ser generós amb els detalls perquè pugueu treure les vostres pròpies conclusions, i al final del document obriré un fòrum de disputes perquè TOTS pugueu donar la vostra opinió sobre aquest tema, així com denunciar algun altre incident amb aquesta o altres empreses de transport.


Tot va començar amb una venda per Ebay.

 

 

Vaig vendre un monitor de PC CRT d'alta gamma de Sony a un noi dels Estats Units, més concretament de Califòrnia. Tant ell com jo volíem un enviament seriós i segur, perquè enviar un monitor CRT a l'altra banda de món no és gens fàcil.


Vaig preparar un paquet robust i ben embalat:

 

 

Tots dos vam acordar fer l'enviament per UPS, pel que vaig consultar la seva web per calcular el preu de l'enviament. Després de parlar-ho amb el comprador i rebre la seva aprovació, vaig emplenar tots els camps necessaris (i obligats) per poder aconseguir l'etiqueta, la vaig imprimir i vaig pagar l'import per Paypal.

 

 

Vaig portar el paquet a un centre de recollida d’UPS, vaig enviar el número de seguiment al comprador, i em vaig oblidar del tema temporalment.


Però al voltant d’una setmana després, va i em contacta el comprador demanant-me explicacions de per què el paquet estava aturat a Barcelona...


Em vaig quedar de pedra. La veritat és que al centre de recollida vaig deixar el mòbil de la meva dona, però ni ella ni jo vam rebre cap avís de que el paquet estigués retingut a la duana de Barcelona per falta de documentació. Després de trucar a UPS Madrid i demanar explicacions, em van dir que era molt estrany que no hagués rebut cap avís i em van posar en contacte amb duanes de Barcelona. Allà, molt amablement em van dir que faltava la factura del producte en qüestió, al que jo els vaig respondre: quina factura, si és un producte de segona o tercera mà..?


Al final, després d'explicar-los què contenia el paquet, em van fer omplir un WORD amb la mateixa informació que ja contenia l'annex de l'etiqueta d'enviament, doncs això ja m'ho havien preguntat a la web d'UPS (primera incongruència).


En aquest document hi ha d'anar l'adreça completa del destinatari, l'adreça completa del remitent, una mica d'explicació del que porta el paquet i un valor monetari de referència per a la duana.


Després d’enviar el WORD a duanes i demanar-los dues o tres vegades que em corroboressin si tot estava bé, vaig rebre el següent correu:

 

 

Tornava a respirar tranquil i tornava a oblidar-me d'ell.


Però només una setmana més tard, el comprador em torna a contactar preguntant-me el per què del retorn del paquet, doncs a UPS USA li havien dit que havia arribat a Califòrnia, però que s'havia retornat...


Aquí sí que ja vaig explotar i vaig trucar a UPS una mica indignat, per veure què havia passat amb l'enviament i per què cony jo no rebia missatges i m'havia d'assabentar a través del comprador...


Després d'una infinitat de trucades i esperes, em van dir que no rebia les notificacions perquè en no sé quin camp de l'etiqueta estava marcat que les notificacions les rebés el destinatari i no jo... Una altra incongruència, doncs si al paquet li afecta alguna cosa abans de la seva recepció, és problema del remitent, no? De tota manera, això ja no em preocupava tant, i pot ser que fins i tot fos una errada meva en omplir els camps d'enviament... Però això d'assabentar-te dels incidents d'un enviament gràcies al comprador et deixa una cara de ximple...


El que sí em preocupava realment era el motiu de la devolució sense que jo hagués donat cap ordre sobre aquest tema. Això ja va suposar el primer problema per a UPS Madrid, perquè no van saber donar-me cap explicació. Ells, segons deien, veien que el paquet s'havia retornat automàticament però no tenien cap notificació del motiu. El que em va fotre va ser la seva resposta: truqui vostè en un parell de dies i ja sabrem dir-li el motiu...


De debò? Un enviament que costa quatre-cents euros, amb el paquet encara físicament als Estats Units i havia d'esperar dos dies per saber-ne alguna cosa... En dos dies el paquet ja estaria de tornada...

 

 

Aquell dia va ser duríssim: menjades d'olla vàries, trucades inútils a la duana de Barcelona i a UPS Madrid... Ningú sabia dir-me res... La meva gran por va ser que, com que un monitor CRT porta mercuri al tub, potser per això no el deixessin passar (o per coses semblants), perquè semblava obvi que l'ordre de retorn l'havia donat el servei de duanes dels Estats Units...


A la nit, en arribar a casa després de la feina, va ser novament el comprador qui em va il·lustrar, doncs preocupat ell també per l'enviament, havia trucat a UPS USA i li havien notificat el que jo ja em temia, però per un motiu lleugerament diferent...

 

El motiu de la devolució automàtica era que al palet de càrrega del monitor hi havien detectat símptomes d'infecció biològica...

 

 

Això em va deixar fet pols... El problema era el palet de càrrega... Possiblement tenia algun símptoma de tèrmits o una cosa així... És això una infecció biològica? I tan complicat és treure-li el palet a la mercaderia i lliurar el monitor sense el palet..? A ningú importaven els quatre-cents euros de l'enviament que jo havia pagat per enviar una cosa així de lluny?


Indignat i cabrejat vaig trucar a UPS per veure si hi havia alguna solució sobre el tema. Quan vaig explicar-ho a la noia d'UPS Madrid em va dir: és clar! Resulta que hi ha una normativa sobre palets quan s’envien coses a USA... I jo vaig callar, vaig reflexionar uns segons per no matar-la per telèfon i vaig contestar:


D’acord! Ara ja ho sé, però: per què ningú em va dir res sobre aquest tema? Vint trucades, un registre exhaustiu per Internet, el paquet encallat una setmana a Barcelona per falta d'una merda de paper i ningú ha vist que aquest palet no era vàlid per entrar als Estats Units? Aquí és on radica la meva GRAN crítica al sistema, ja que després que la noia del servei d'atenció al client em reconegués que aquesta informació era a la web, però no del tot fàcil de veure, em van assaltar uns quants dubtes...


Com és que un particular ha d'estar assabentat sobre les normatives dels palets de càrrega?


Com és possible que en un registre d'un enviament als Estats Units per a l'obtenció de la targeta d'enviament no s'adverteixi de tal normativa?


Com és possible que aquest palet hagi passat tots els filtres d'UPS i de duanes BCN, després d’estar-hi allà confinat tota una setmana per falta de documentació?


Aquí amics meus, algú ha fallat. Jo possiblement també, ho admeto, però segueixo pensant que en una empresa seriosa com hauria de ser UPS, i més en un cas així, això no hauria de passar, i de passar s'hauria de poder solucionar amb un cert grau d'humanitat... Doncs aquí és justament on conclou la meva crítica:


L'única solució al problema per part d'UPS va ser esperar l'arribada del paquet i tornar a pagar els quatre-cents euros d'un nou enviament, havent-ne substituït prèviament el palet contaminat... Ni garanties comercials, ni favors, ni descomptes especials... RES. Que em donin per cul, i que si no el vull enviar de nou, ja sé on és la porta...


BRUTAL! Imagineu-vos el monumental cabreig que vaig agafar. Vaig trucar a consum per explicar-los el cas i veure si es podia denunciar; després d’escoltar-me em van dir que sí, però que amb una multinacional...


És a dir, que he perdut la venda, els quatre-cents euros de l'enviament i, a sobre, m'han tractat com una merda. Visca UPS i la feina ben feta!


En fi nois, espero que almenys aquest document us hagi fet riure perquè, fins a cert punt, el motiu de la devolució és acollonant... Aneu amb compte a l’hora d’enviar coses a l'estranger, perquè encara que ens creguem que vivim en un país seriós, això no és més que una puta caverna, plena de cavernícoles...

 

Actualitzant una miqueta la informació i perquè rigueu encara una mica més, us comentaré que a part de tot el que vaig perdre amb aquest enviament, UPS encara va tenir els Sants Collons de reclamar-me l’import de la devolució...

 

A continuació deixo l'opció a publicar perquè expliqueu els vostres problemes i, entre tots, puguem ajudar a tercers. Gràcies.

 

Comentarios: 0

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23