ORGANITZAR COMANDAMENTS

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Els que som col·leccionistes i tenim diversos sistemes, ens trobem sovint amb problemes d’espai i organització: com podem guardar i exposar les consoles perquè tot quedi bonic i funcional? On podem ficar els jocs i classificar-los per sistemes? Què fer amb les caixes i manuals?

 

Algú ha pensat alguna vegada com ordenar els comandaments perquè el seu ús resulti fàcil i amè?

 

Doncs recentment he decidit posar punt i final a aquestes qüestions i he ordenat, per fi, els meus comandaments. 

 

Sempre els tenia a la part superior de l’armari expositor i sempre havia d’agafar una escala per poder-hi accedir. Després venia l’embolic amb els cables, nusos i estrebades: resultava una mica molest haver de remoure tots els comandaments i stiks, desenrotllar els seus cables, buscar l’allargador (si procedia) i retirar l’escala abans de poder endollar i jugar. Sembla una tonteria, però moltes vegades, quan en realitat simplement volia provar algun joc, no ho feia per no haver de buscar el comandament, i fins i tot, simplement em conformava a encendre la consola amb el joc i mirar la seva demo...

 

Després de pensar en alguna manera pràctica de guardar els comandaments, he trobat dues possibles solucions. Una, la més cara, pot resultar la més pràctica i bonica, ja que a part de que els comandaments no s’embruten, queda estèticament millor. I és que vaig comprar uns calaixos basculants (en mòduls de quatre) de la marca TAYG, per un preu d’uns 35 euros cadascun, a Bauhaus. En ells hi podem ficar dos comandaments dels menuts, i un dels grans (X-BOX, DC, N64...).

 

 

El segon mètode, més barat, és fàcil de fer, i pot resultar en un moble original i versàtil. No puc oferir-vos imatges reals, ja que per falta de temps no he pogut realitzar el projecte, però la idea consisteix a fer servir un tub de desguàs de PVC. El posarem en posició vertical, hi farem uns forats a mida del connector del comandament de PSX (el més gran), li donem una mà de pintura al nostre gust i li afegim un peu sòlid. 

 

Amb aquest organitzador casolà, els cables dels comandaments quedarien amagats dins del tub, i tan sols es veurien els comandaments, penjant. La idea em va venir al cap després de fer diverses proves amb un penja robes (podeu provar-ho a casa). Si pengeu els comandaments com es veu a la següent fotografia, aquests no cauran, i s’aguanten perfectament.

 

ESBÓS PROJECTE

EXEMPLE "REAL"

 

Em sap greu no poder-vos oferir més enllà d’un parell de projectes tronats “made in photoshop”, però encara que pugui semblar una tonteria, amb una mica de traça i uns 15 euros podem tenir un moble organitzador de comandaments la mar de pràctic i original. Penseu que si el peu és giratori (per exemple extret d’una cadira vella), podem penjar-hi comandaments a qualsevol part del tub (al davant, al darrera o als laterals).

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!