COL.LECCIONS

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Col·leccionar és una afició que segurament compartim molts dels que estem a Briconsola. 

 

Comencem per recuperar aquella consola mítica o aquell joc que tant ens va fer somniar, i acabem tenint una habitació plena d’objectes memorables.

 

 

Una col·lecció és una cosa molt personal que, en el nostre cas, va de la mà de múltiples records d’infància i joventut.

 

Tots al·lucinàvem amb aquells enormes ordinadors, amb les màquines ARCADE, o amb el simple, però contundent, so d’un KO en un joc de Super Nintendo... 

 

Flipavem i ho seguim fent, doncs l’ésser humà no és més que una esponja de tot allò que ha viscut.

 

 

El pas del temps ha alimentat les nostres ànsies per recuperar tot allò que vàrem estimar i, això, unit a l’augment del nostre poder adquisitiu, ha propiciat la idolatria de tots aquells objectes màgics que temps enrere ens van captivar, així com molts d’altres que, per motius diversos, ens van ser negats. 

 

Col·leccionar és bonic i gratificant alhora, però hem de ser conscients de les nostres possibilitats: una col·lecció desbocada pot portar a discussions o fins i tot a la nostra pròpia ruïna.

 

 

Sense ànim d’ofendre ningú, i basant-me simplement en la meva pròpia experiència com a col·leccionista, us adjunto uns vells documents que poden venir molt bé per a tots aquells que comencin, així com per tots aquells que seguim navegant sens rumb concret.

 

I sobretot, teniu en compte que qualsevol col·lecció mereix ser respectada. MAI, sota cap pretext, ens hem de burlar de la col·lecció d’altri; el que jo valoro a tu potser no t’agrada, i el que a tu t’agrada potser a mi no m’interessa... 

 

Col·leccionar és una qüestió personal que no entén de modes, clixés ni preus. Un ha de col·leccionar sempre amb el cor, perquè quan es fa amb el cap rep un altre nom: especulació.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23