NEO GEO X

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

DEL FUM A LA REALITAT!


Aquesta tarda, i gràcies al meu bon amic MarkFox, he pogut catar l’esperada Neo Geo X i la seva glamurosa Station, en el dia de la seva sortida oficial.

 

 

Fa unes setmanes vaig escriure un document d’opinió en el que discrepava bastant del concepte Neo Geo X com a producte de col·leccionisme. Doncs bé, després d’aquesta presa de contacte puc assegurar-vos dues coses: NO és un mal producte però tampoc és, ni de lluny, el que mereixen els seguidors d’SNK.


Passaré a donar-vos la meva impressió de tots i cadascun dels apartats que componen aquest GOLD EDITION PACK de la manera més neutral possible. Des del punt de vista d’un mer aficionat als videojocs, bo i intentant oblidar tot el que s’ha parlat amb anterioritat.

La consola en si és un producte acceptable, però simple i limitat.

 

 

Pesa poc, massa poc com per prendre-se-la seriosament... Els seus botons superiors i el seu direccional (de 4 micros) sonen a plàstic del dolent i, en conseqüència, la seva durabilitat queda bastant en entredit.


Per altra banda, tant la “R” de producte registrat (al costat del logo d’SNK) com la seva estètica resulten molt agradables a la vista. La seva pantalla és gran i, encara que no llueix amb la qualitat i resolució d’una PSP, sí que compleix perfectament amb el que n’esperem.


El seu menú intern és una mica insípid però correcte, els jocs corren bé, i l’aspecte sonor és bastant contradictori, ja que sona molt bé amb els auriculars però bastant malament pels altaveus externs.


Resumint:

Una consola ben ideada, ben dissenyada, però mal construïda. Crec que han fallat en la qualitat dels seus components, perquè comparant-la amb una PSP es veu feble, i comparant-la amb la portàtil oficial d’SNK (amb més de deu anys de diferència) també. Malgrat això, és un aparell electrònic acceptable i un article ideal per jugar de manera portàtil.


La Station, per la seva banda, m’ha descol·locat... La qualitat i acabats de la base m’han sorprès favorablement, mentre que el comandament i, sobretot, la qualitat de vídeo, m’han deixat fred.

 

 

El moble principal (l’AES, per entendre’ns) m’ha agradat molt, ja que a excepció del seu mecanisme de tancament, la resta es veu ben construït, detallat i llueix molt bé.


El comandament ja és una altra història... Tot i conservar la mateixa grandària que un Old Style, el seu pes i sobretot el tacte dels seus botons han perdut massa, doncs han passat a ser de ventoses i tenen un tacte més aviat dolent. Almenys el direccional, tot i semblar més simple, continua sent de micro polsadors.

 

 

Però on sí cal una clara estirada d’orelles és en la qualitat de vídeo, sempre tenint en compte les seves pretensions...


Per HDMI la imatge es veu bastant malament: d’una banda pixelada (potser una mica menys que la consola original) i de l’altra amb els colors distorsionats, doncs ni la qualitat dels mateixos ni la de les seves textures s’acosta al que ens van prometre.


Per AV en una tele de tub tampoc és que millori gaire i, si bé no es veuen tants píxels, tant els seus colors com la nitidesa deixen molt a desitjar.

 

 

Per últim, la presentació del conjunt sí que m’ha agradat molt: presenta una caixa ben detallada i amb impressions de qualitat en un cartó d’agradable tacte que, al seu interior, alberga un altre parell de caixes amb tot el material ben distribuït.

 

 

El seu joc de regal és simplement una targeta SD dins el seu embolcall... Com si d’una pila de botó es tractés, no gaudeix de la seva pròpia caixa de plàstic...


Doncs si així ve la resta del seu hipotètic catàleg físic, ja podem plegar...

 

 

CONCLUSIÓ FINAL


Podria posar-me a riure descaradament per haver augurat que aquesta consola no seria ni de lluny el que prometia, però no ho faré.


No ho faré perquè dins d’un hipotètic mercat de segona aquesta consola estaria bastant ben situada.


Una consola mal ideada (des del punt de vista portàtil), amb una nefasta elecció dels jocs, i mal fabricada (delatada amb els materials utilitzats), que només pot presumir d’una estètica agradable i d’una bona funcionalitat.


Per altra banda, la Station és bonica però totalment absurda, si tenim en compte tota la gamma de possibilitats existents per gaudir d’una Neo Geo en una TV.


Per tant, em temo que aquesta Neo Geo X passarà a la història bastant més ràpid del que els seus creadors van imaginar. Ni la seva qualitat ni les seves possibilitats estan a l’altura del que mereixem. Pot ser que la seva scene independent li allargui la vida amb multitud d’emuladors i possibilitats, però els seus materials ja l’han condemnat...


COMPRAR O NO COMPRAR?


No al preu actual. Sí a un preu ajustat i sabent què és el que comprem...


El preu just per la consola i un cable mini USB per carregar-la hauria de rondar els 60 euros com a molt, i sempre tenint en compte que es compra un producte de segones. 

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!