I seguint amb les kojimades, el premi gros se l'emporta Snake / Big Boss, que va fer servir la imatge de Kurt Russell a Rescat a Nova York, tot i que en un principi es va utilitzar la de Mel Gibson per representar-lo (o una de molt similar...).

 

 

Ja us he comentat abans que l’obra sencera de Kojima és un tribut constant als films que admirava, reflectint-se sobretot a Metal Gear, però també en molts altres exemples, i aquí ho anireu veient.


Com a mostra, la segona kojimada: Policenauts i Arma Letal; el geni nipó mai va ocultar les seves pel·lícules favorites, i tampoc els seus actors.

 

 

La kojimada número tres va adjudicada a Blade Runner i Harrison Ford, film del que Snatcher en va treure una gran inspiració (i també de Terminator).

 

 

En el següent exemple trobem més Snatcher, més Blade Runner, més Harrison Ford i una miqueta de Dune, amb aquest magnífic Sting embotit dins del més perillós dels Harkonnen.

 

 

I seguim amb el pare de Metal Gear, de nou amb una mica de Blade Runner, ja que la imatge que va fer servir a Snatcher és un calc de l’art concept del film de Ridley Scott: està molt bé, però una mica més i fan servir directament l'original...

 

 

I ara canviem de peli i de joc, en una escena més rebuscada del senyor Hideo.


La pel·lícula en qüestió és Coma, amb guió de Michael Crichton i Robin Cook, i el videojoc és la versió de Policenauts per a PC-88, ordinador creat per NEC per al territori japonès.

 

 

Per finalitzar amb Kojima i deixar-lo descansar una estona, us adjunto un interessant collage d'imatges, trobat a la xarxa, on apareixen aparellats els actors que han inspirat amb la seva imatge molts dels personatges de la saga Metal Gear, a més d’un dels genis més grans de tots els temps.

 

 

Canviant de terç, anirem amb una portada que segurament ja heu vist en moltes ocasions, però a la que segurament no n’haureu sabut associar el joc: doncs és en Han Solo, caracteritzat al Chase HQ.


Si en treieu el bigoti la semblança és extraordinària.

 

 

Aquí teniu una altre Conan, un altre dibuix d’en Boris Vallejo, i una altra vegada Mastertronic, on el joc en qüestió era una còpia trista i barata de Gaunlet.

 

 

Ara parlarem d’en Joe Lewis, famós artista marcial que va gaudir d'una merescuda fama durant els anys 60, 70 i 80, i que va morir l’any 2012. Ha estat un dels lluitadors més admirats de tots els temps, a més de campió mundial en diverses disciplines.

 

Quant a la imatge en si, poca cosa a dir: la semblança frega el plagi de l'original.

 

 

Tornant a Konami, Bruce Lee és un altre personatge que apareix en unes quantes caràtules de videojocs (al costat de Jackie Chan).

 

 

Aquí teniu la mítica escena on el mestre atacava des de l'aire al tità d’en Kareem Abdul-Jabbar, reproduïda en aquest joc de culte que va ser The Kung Fu.

 

 

Mai ho oblideu: l'únic que va derrotar en Chuck Norris va ser Lee...


Bromes a banda, es tracta d'un fotograma pertanyent a Way of the Dragon. Aquesta baralla és considerada com una de les millors del gènere, i va servir de perfecta inspiració per la portada d’en Billy i en Jimmy al títol de Gameboy Advance.

 

 

Dins del catàleg d’SNK també hi ha joies en això del calc i la inspiració, trobant La jaqueta metàl·lica en tota la seva esplendor dins del cartutx NAM 1975.

 

 

I per acabar el document, aquesta imatge final no és un tribut ni una còpia, però té el mateix estil i un acabat similar. Dos tipus ben xulos a dues imatges ben xules.

 

Espero que haureu rigut i una estona i, a poder ser, gaudit d'aquest explícit reportatge sobre la inspiració...

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23