KONAMI SYSTEM 573 DIGITAL

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

La System 573 és una placa ARCADE creada per KONAMI l'any 1998, i bàsicament es va fer servir amb els jocs de la seva franquícia musical Benami, encarregada del títols com Drumpmania, Dance Dance Revolution i Guitar Freaks, entre d’altres. 

 

El seu maquinari i prestacions original es va inspirar en el sistema Playstation de SONY.

 

 

Com a hardware ARCADE compleix a la perfecció amb els estàndards de l'època, i si bé és cert que el mèrit visual se l'emporten els seus mobles, el maquinari és molt semblant a altres grans sistemes pel que fa a contingut i disseny, com per exemple la Capcom CPSIII.

 

Aquest maquinari, encara que en essència beu de la Playstation, s’assembla molt a un ordinador i el primer que crida l'atenció és que necessita d'un conveni entre el joc (en format CD-Rom) i un xip descodificador per poder funcionar. 

 

A més, porta una targeta PCMCIA Flaix Card que serveix per guardar les dades de joc de la recreativa, així com altres dades puntuals del mateix, com poden ser cançons extra o l’anomenada tendència del jugador, una dada que no sé ben bé què recull, però que apareix al menú intern de la placa i que pot ser reinicialitzat. Podria servir per ordenar cançons segons la seva repetició o alguna cosa per l'estil.

 

 

El System 573 respon al protocol JAMMA pel que fa a l’alimentació i el vídeo; pel que fa als controls, hi ha dos tipus de interfície: analògica i digital.

 

Al sistema digital, els controls de tots dos jugadors entren a la part JAMMA mentre al connector analògic hi arriben les ordres del panell frontal de la màquina (crèdits, selecció i Start). 

 

Si traiem la carcassa metàl·lica a la 573, veureu com internament és un híbrid entre ordinador i consola.

 

 

Tampoc és que sigui un maquinari molt espectacular o que hagi aportat gaire al món ARCADE, ja que en realitat té un potencial reduït però suficient per moure jocs musicals, i evidentment als jocs musicals és més important l’aspecte sonor que no pas el gràfic. Per aquesta raó el xip processador principal té gairebé les mateixes característiques que la consola de SONY.

 

 

Dit això, us deixo amb un parell de fotos del seu xip codificador; aquest sistema de codificació anava destinat, òbviament, a dissuadir la pirateria, ja que perquè el joc funcionés necessitava alhora del CD-Rom i del cartutx.

 

Una cosa similar a la que van fer en el seu moment empreses com CAPCOM o SEGA amb les seves CPSIII i Naomi (GD-Rom), respectivament. 

 

JOC EN FORMAT CD-ROM

 

 

CARTUTX DESCODIFICADOR

 

 

També comentar que la seva lectora és en format CD-ROM convencional.

 

PRINCIPALS RECREATIVES

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!