GAME TUBE

IMAGINACIÓ PER UN TUB!

 

Possiblement estiguem davant la menjada d’olla més gran que podreu veure a Briconsola. Juntament amb la Saturn i la Dreamcast amb safata motoritzada, aquest és el projecte més boig que he fet mai.

 

Una modificació que va posar a prova els meus nervis en més d’una ocasió. Penseu que per la seva construcció vaig fer malbé dues consoles Game Cube... (sort que en aquell moment anaven molt barates...). 

 

No sé ni les hores de feina que em va suposar aquest projecte, però si us puc assegurar que, de no ser per la Montse, aquest projecte hagués acabat al fons del cubell d’escombraries. Mil i un problemes d’adaptació i d’ajust que em van col·lapsar de mala manera, no obstant això, amb molta paciència i dedicació vaig aconseguir acabar-lo.

 

Senyores i senyors, amb tots vosaltres, la bestiesa més GRAN de Briconsola:

 

 

La criatura en el seu estat natural:

 

 

Sí, sí... ho heu vist bé; un tub de desaigua de 95 graus (aprox). Com es pot transformar això en una consola? En quin cap hi cap? 

 

Doncs en el meu, estimats companys... Sempre havia somiat en un aparell electrònic, bàsicament reproductor de CD’s, amb una forma semblant a això. Com que la consola més petitona que aquell moment posseïa era una Game Cube, els ingredients ja estaven sobre el pedrís a punt de ser cuinats...

 

La consola de Nintendo és una màquina en blocs. Amb aquest pretext, simplement allargant els connectors ja podia anar construint un aparell que em permetés tenir el lector en la part superior i els ports de comandament en la inferior. La teoria era molt bona, i lligava a la perfecció, no obstant això la pràctica no va quadrar tant.

 

 

El lector em cabia dins el tub i la seva plaqueta electrònica em permetia un cert angle de manipulació; la cosa pintava bé! ja no hauria d'allargar el connector de la lent com em va passar amb el projecte Katana.

 

 

El següent pas va ser la modificació del tub per poder col·locar-hi totes les peces.

 

 

Varies fotografies més de la construcció:

 

 

PROBLEMA A LA VISTA!

 

En el cas de qualsevol lector de CD, hi ha una certa tolerància en la distància del CD i la lent, però en el cas de la Game Cube, aquesta tolerància és igual a cero!

 

Un cop acabat el projecte, la consola no feia girar el DVD i això era perquè en la modificació, i posterior adaptació del lector, vaig alterar un xic aquesta distància i, al fallar la primera lectura, ja no girava el DVD. Això va suposar un problema molt gran, ja que com que desconeixia aquesta dada, vaig tornar-me boig fins a esbrinar-ho. Evidentment, el primer va ser pensar que havia comés algun error en la construcció i d’aquí que fes malbé dues consoles en el procés de muntar i desmuntar... 

 

Un cop vaig entendre el que passava, em va tocar llimar el contorn del lector per acostar una miqueta més el DVD a la lent.

 

 

Un cop llimat i ajustat, vaig haver de posar un adhesiu per tapar la part llimada. Per la il·luminació interior, vaig col·locar varis LEDS de 3mm enfocant als ports de comandament.

 

FOTOS FINALS

VÍDEO DE FUNCIONAMENT

ASPECTE ACTUAL

Penseu que amb tantes proves i cicles de muntar i desmuntar, la pintura vermella va quedar un xic malmesa, pel que, al cap de poc d’acabar el projecte, vaig repintar i envernissar de nou el mateix.

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!