SUPER NINTENDO EDICIÓ ZELDA

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Hola nois!

 

A continuació vull mostrar-vos el meu últim tuning. No és que sigui res de l’altre món, però sí que em ve de perles per comentar-vos un parell de trucs que crec interessants.


La història d’aquest MOD comença, com ja és habitual, amb una visita al desballestament municipal. Aquí és on vaig trobar-hi una Super Nintendo una mica feta pols...

 

 

Els seus plàstics, sobretot la carcassa superior, tenien greixum per donar i vendre, i a més a més patia de falta de color. Moltes són les consoles clàssiques que pateixen aquest problema: carcasses groguenques i una baixa qualitat dels plàstics. Es diu que és degut a una falta d’oxigenació dels mateixos, i que ficant les seves carcasses en un bany d’aigua oxigenada, al SOL, se soluciona, però no sempre és així. Aquest exemplar, i que consti que no és l’únic amb el que m’he topat, no tenia solució. El seu plàstic estava tan groc i ressec que era impossible una restauració, pel que vaig optar per un tuning.


Desmuntatge complet, neteja minuciosa i un toc de color.

 

 

Seguidament la vaig potenciar amb el MOD Switchless (50/60 Hz sense interruptor) i n’hi vaig donar un toc especial mitjançant una bona feina de manualitats...


Però abans de passar-vos les fotos finals de la creació de l’adhesiu, voldria comentar-vos un petit truc, per si alguna vegada us trobeu amb una cosa així.


Aquesta consola tenia l’interruptor ON/OFF espatllat, pel que vaig haver d’idear una manera de poder encendre i apagar la consola mitjançant algun invent, de cara a conservar l’interruptor físic original de la carcassa superior.

 

 

Com podeu veure a la fotografia anterior (punxeu per engrandir-la), vaig aprofitar l’interruptor mecànic original per accionar un micropolsador. Aquest micropolsador fa la funció d’interruptor de POWER, unint o separant els dos pins del connector blanc original. Perquè el tacte sigui més bo i no llisqui massa fàcilment, he ficat un imant a la part interior de l’interruptor mecànic i una xapeta a pocs mil·límetres de la posició ON. D’aquesta manera, en prémer l’ON, el camp magnètic de l’imant fa que l’interruptor mecànic (el plàstic amb el qual encenem o apaguem la consola des de la carcassa superior) es fixi en aquesta posició i no retrocedeixi pel seu compte.


En aquest MOD també vaig pintar un comandament perquè fes joc amb la consola, i aprofitaré per explicar-vos un truc a fer al comandament de la SNES en cas de trobar-vos algun gallet trencat, doncs és un clàssic dels problemes d’aquests comandaments, ja que se’n trenca la part que els fixa al ferro transversal i aleshores transmet una sensació molt feble a l’hora de prémer-los.
 

 

Doncs bé, el truc és tan simple com ficar-hi una mica de gruix amb algun material tou, però alhora amb una mica de duresa, tal com es veu en la següent imatge. Sembla una tonteria però el seu tacte millora al 100%, i quan està en repòs es veu igual que un comandament sa.

 

 

En el meu cas, li vaig posar un tros d’esponja adhesiva dura, del tipus que es posen als peus de les cadires o similar, i el resultat ha estat molt bo; però qualsevol tros de material que tingui una certa consistència i no ens deixi baixar el gallet per un extrem, ens servirà.


I ara sí, reprenent el fil de la modificació us explicaré l’anada d’olla que he tingut amb els adhesius.

 

 

En aquesta ocasió volia fer una cosa diferent a enganxar-hi un simple adhesiu i he volgut donar-hi un parell de voltes més. El primer ha estat buscar i crear un adhesiu d’acord amb la màquina. 

 

Per als que no sapigueu com fer adhesius casolans, punxeu aquí.

 

 

La temàtica triada ha estat la princesa ZELDA, i la veritat és que el resultat, a falta d’un parell de capes de vernís professional, no és gens dolent. He volgut integrar tant com he pogut l’adhesiu a la consola, i crec que ho he aconseguit. Si us soc sincer, les manualitats mai han estat el meu fort, pel que m’ha costat un ou (i part de l’altre) arribar fins a aquest resultat final:

 

 

Només cal enganxar l’adhesiu damunt de la consola en la seva posició final, i anar retallant totes les juntes que hi ha: la tapeta del port de cartutx, el polsador d’extracció, el botó RESET... Una feina una mica tediosa que, amb l’ajuda d’una fulla de cúter i molta paciència, es tira endavant.


El truc final, per si alguna vegada voleu fer una cosa similar o simplement voleu enganxar algun adhesiu personalitzat en alguna consola, és el següent:


Una vegada ho tinguem tot enganxat, passarem una llima molt fina (del 1000 o 2000) per tota la superfície de la consola i de l’adhesiu, aprofitant així per retirar les possibles impureses de les vores de l’adhesiu*. Una vegada tot escatat, veurem que el conjunt ha perdut molta lluentor, però no he de patir per res. Ara serà quan el vernís ens ensenyarà la seva màgia... Si ens veiem en cor ho podem fer nosaltres mateixos, però el més assenyat és portar la màquina a un pintor professional d’automòbils i que ens ho pinti ell. El resultat és sublim.

 

*NOTA: L’adhesiu ha de ser plastificat, tal com es mostra al tutorial abans comentat.


FOTOS FINALS DEL MOD SENSE VERNÍS

 

FOTOS AMB VERNÍS

VÍDEO DE FUNCIONAMENT

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!