SAMMY ATOMISWAVE

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

DETALL DELS JOCS

I/O

Aquest aparell serveix per adaptar la placa a les necessitats de cada joc. Per a la gran majoria d’ells no és necessari, però en aquells que requereixen de controls analògics es fa indispensable, com per exemple per adaptar els jocs per a 4 jugadors, o per aquells que fan servir un volant o unes pistoles.

 

De vegades ens el trobarem amb la pròpia placa mare, però per norma general estarà absent; el seu preu no acostuma a ser gaire elevat, però sí que costa una mica de trobar. 

 

De totes maneres, tingueu present que per a jocs de conducció i tir, a més de l'I/O necessitarem també el maquinari original (el volant, les pistoles, etc.).

 

 

CARTUTX DE COMUNICACIÓ 

 

D'aquest cartutx (poc més que un mòdem) en desconec la seva utilitat real. Suposo que ha de ser una mena de port de comunicació entre la placa mare i algun equip de programació o, simplement, serveix per unir diversos mobles (com ja passava amb la NAOMI).

 

 

VISTES INTERNES DE LA PLACA MARE

 

 

Curiós xip que porten algunes de les plaques. No tingueu por, és original 100%.

 

 

PROCESSADOR PRINCIPAL

 

 

LLISTAT DE JOCS

 

Chase 1929

Demolish Fist

Dirty Pigskin Football

Dolphin Blue

Extreme Hunting

Faster Than Speed

Force Five

Guilty Gear Isuka

Guilty Gear X Ver. 1.5

Hokuto No Ken / Fist Of The Northstar

Horse Racing

Kenju

Knights Of Valour : The Seven Spirits

Maximum Speed

Metal Slug 6

Neogeo Battle Coliseum

Premier Eleven

Ranger Mission

Rumble Fish

Rumble Fish 2

Salaried Worker Golden Taro

Samurai Spirits Tenkaichi Kenkakuden

Sports Shooting USA

Sushi Bar

The King Of Fighters Neowave

The King Of Fighters XI

 

 

JUGAR A CASA?

 

 

Fa molt de temps que personalitzo l’Atomiswave per jugar-hi a casa i la veritat és que resulta una placa molt recomanable.

 

Com a punts positius tenim el connector JAMMA, la grandària i una estètica agradable, que la fan ideal per tenir-la a casa; però per altra banda, té com a principals inconvenients el preu dels seus jocs i el limitat catàleg dels mateixos.

 

I és que si obviem els jocs de conducció, els de tir o els que podríem titllar de massa japonesos, la màquina de SAMMY té només uns quinze jocs funcionals, possiblement massa pocs com per justificar-ne la seva personalització, però creieu-me que aquests són uns jocs increïbles.

 

El que té de bo l’Atomiswave és que es pot jugar amb comandaments en format NEO GEO, i encara que molts dels seus jocs tinguin cinc ordres d'acció, a la majoria dels jocs els podrem reordenar els comandaments des del menú d'opcions, pel que ometre una funció no suposarà un inconvenient majúscul. No obstant això, si volem gaudir-ne al 100%, el millor serà jugar amb un estic adaptat que sí tingui els cinc botons d'acció.

 

Un altre encert d'aquesta placa és que es pot seleccionar la freqüència de sortida de vídeo mitjançant un jumper frontal, el que la fa ideal per poder-se connectar (amb un mateix mod) per RGB a les teles de tub, o per VGA a les teles modernes.

 

Penseu que el seu catàleg està nodrit de jocs mixtos entre resolucions clàssiques i modernes, pel que alguns dels seus jocs, com per exemple els King of Fighters o els Knigths of Valour, són ideals per ser visionats en una TV de tub (per RGB) i d’altres com Dolphin Blue, Demolish Fist o Rumble Fish llueixen cent vegades millor en TVs d’LCD o de LED (per VGA).

 

 

L’Atomiswave, tot i ser una placa relativament petita, fa de bon personalitzar (tot i que no a l'abast de tothom) i tant en temàtica de vídeo com d'alimentació és bastant estàndard.

 

QUÈ HA DE TENIR UNA ATOMISWAVE MODIFICADA?

 

1- Dos ports DB15 en format NEO GEO. A més de respectar-ne el pinout, els mascles de la consola han de tenir la funció E en algun dels seus pins lliures, per si alguna vegada volem cablejar-nos un estic propi. 

 

PINOUT NEO GEO

 

 

2- El segon que ha de tenir una base personalitzada és un connector d'alimentació. Ens hi anirà de perles un MOLEX de PC, ja que la placa respon als estàndards del JAMMA (Neg, 12 i 5v). 

 

Opcionalment, encara que ja és bastant funcional, hi podem intercalar un interruptor doble als canals de 12 i 5 volts; d'aquesta manera la podrem encendre i apagar com una consola qualsevol.

 

 

3- Així mateix, afegir-hi un polsador de TEST per entrar a la pantalla d'opcions de la placa, i un interruptor per commutar el mode de vídeo, és més que recomanable.

 

CONTINUAR LLEGINT

 

NOVETATS

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!