MONITOR CRT 29"

WEI-YA M3129DS-7S

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

 

Doncs sí nois, aquesta ha estat gairebé l'última oportunitat d’obtenir un monitor ARCADE nou. Quan va fallar el monitor de la meva recreativa GP-500, em vaig enredar buscant-ne un substitut, amb la sorpresa de trobar-ne encara de nous a estrenar; me’n vaig quedar tres, i després de muntar-los a les recreatives ja me'ls conec prou com per donar-vos-en una opinió.

 

 

Són monitors de pantalla plana, 29 polzades i trifreqüència, construïts per l'empresa coreana WEI-JA, i dels quals poc en podem criticar, tenint l’honor de ser l’últim CRT que podem trobar nou de trinca. A més, tant el funcionament com els acabats no estan gens malament, a més de tenir una qualitat d'imatge sorprenent. Posseeix un conjunt de potenciòmetres per controlar-ne la geometria que, tot i venir fixat a la part superior del monitor, també porta un cable molt llarg que permet operar des del frontal de la màquina (un gran encert). És compatible amb VGA i RGB mitjançant un petit adaptador, que també incorpora. 

 

El seu embalat és fenomenal, ve dins d'una caixa de cartó gegant i molt ben protegit internament. La pantalla també ve protegida amb un film transparent molt resistent. 

 

 

El seu xassís tampoc no està gens malament, l'electrònica es veu molt correcta i els seus acabats també. No obstant això (i dit per un tècnic), no estaria de més tenir-ne algun de recanvi, doncs sembla la part que més pot fallar.

 

El monitor es desmagnetitza automàticament, però també es pot muntar un polsador auxiliar dins de la màquina i fer-ho nosaltres mateixos, doncs aquesta és la part més estranya del monitor, ja que de vegades mostra alguna taca de color en alguna de les seves vores. Altres vegades (la majoria) arrenques i es veu molt nítid, però precisament per aquesta raó, l'opció de muntar el polsador és molt recomanable, ja que si alguna vegada encenem la recreativa i el monitor s'ha aixecat amb el peu esquerre, li donem una enrampada i llestos. 

 

Per muntar aquest polsador només hem de treure un condensador, tallar un pont i soldar dos cables. El polsador ha de ser de 220V/6A. 

 

 

Us deixo aquí un petit esquema de com manipular el connector del JUKE si volem invertir la imatge.

 

 

Resumint una mica tot l'explicat, i sabent que són els últims monitors CRT que es poden trobar nous, us explicaré que malgrat ser de pantalla plana (amb el consegüent problema d'adaptació en algunes recreatives), són uns bons aliats a l’hora de deixar qualsevol màquina com nova, ja que la seva qualitat d'imatge, funcionalitat i compatibilitat són més que correctes.

 

NOTA: Desgraciadament, a data 2023, ja no els queden monitors 29". S'han extingui't del tot els monitors CRT... Una autèntica llàstima...

 

NOVETATS

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

02.07.23

21.05.23

10.04.23

29.01.23

Nou contingut a reparació:

-X-BOX 360.

15.01.23

Nou contingut a reparació:

-Còpies de seguretat consoles modernes.

02.01.23

Enèsima crítica al sector:

-Ja n'hi ha prou!

12.11.22

Nou contingut a ARCADE:

-SEGA HIKARU.

25.07.22

Nou contingut a potenciar consoles:

-NINTENDO 3DS.

12.06.22

Nou contingut a reparació:

-NINTENDO 3DS.

31.05.22

Nou apunt tècnic:

-Carregador portàtil de portàtils...

31.05.22

Nou joc analitzat:

-MOSS.

16.04.22

19.03.22

Nou reportatge:

-Un clon oficial de NINTENDO!