CURIOSITATS CPS-II

TRADUCCIÓ DE MARTÍ SEGON

PROGEAR

 

La joia de la corona!


Recentment he tingut el plaer de testar i canviar la pila al joc Progear, joc que no en va es considera el millor i més car de la CPS-II; la seva qualitat és descomunal i sembla més un joc de CPS-III que no pas de la seva germana petita.


Desconec amb certesa si aquest joc és l'últim programat per a aquesta revisió de placa, però a l’hora d’obrir-lo m’hi he trobat una bona sorpresa...


L'arquitectura interna d'aquest cartutx és impressionant, ja que passa de les EP-ROMs de tota la vida a les memòries SIM, memòries que es fan servir en jocs ARCADE molt més moderns de màquines com poden ser Naomi o Atomiswave.


La història d'aquest Progear és bastant curiosa, ja que en un principi no estava dissenyat per a la CPS-II. CAPCOM va encarregar a CAVE una conversió 100% fidel de la seva pròpia placa ARCADE per a la CPS-II. CAVE va acceptar, però li va demanar a canvi la fabricació d'una plaqueta de memòries específica per a les seves ROMs (SIMs), i d'aquí que aquesta placa no es trobi en cap altre joc de CPS-II.


Com que crec que és una molt bona informació a compartir amb vosaltres, a continuació us penjo unes fotos detallades de la construcció interna d'aquesta placa.


Pot passar que si no esteu molt ficats en el tema no hi sapigueu veure la gràcia, però creieu-me si us dic que aquesta és una altra prova de la potència real de la CPS-II i de les seves enormes possibilitats.

 

NOVETATS

01.06.24

Nova reparació:

-PSVR2; polir òptiques.

01.06.24

-PSVR2.

29.03.24

Nou contingut a Potenciar consoles:

-NEO GEO CD Z

09.03.24

Nous jocs analitzats:

-The Last Guardian.

-Heavy rain

13.01.24

Nou apunt important:

-Convertidor MVS a AES.

01.01.24

-Nou contingut a Reparació:

-NEO GEO CD.

24.12.23

27.11.23

Nou contingut a ARCADE:

-Monitors CRT.

21.05.23